Rijswijk hijst de vlag tegen geweld tegen vrouwen

Vrijdagochtend hebben wethouder Werner van Damme en Tineke van de Grampel, voorzitter van de Soroptimistclub Voorburg-Rijswijk e.o., de vlag gehesen om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen wereldwijd. Samen hesen zij de oranje vlag ter gelegenheid van Orange the World Day: de jaarlijkse internationale dag waarop tal van organisaties hun betrokkenheid tonen bij de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Tweede keer
Het was voor de tweede keer dat in Rijswijk de oranje vlag werd gehesen op Orange the World Day. Wethouder Larissa Bentvelzen legt uit waarom Rijswijk hier opnieuw aan meedeed “Geweld tegen vrouwen en meisjes gebeurt vaak op plekken waar je totaal geen zicht op hebt, maar de schade des te groter is. Juist voor de meest kwetsbare jeugd, onze meisjes én onze jongens, moeten we laten zien dat we deze wereldwijde actie omarmen. Daarom zegt Rijswijk nee tegen geweld tegen vrouwen en meisjes!”

Orange the World Day
Orange the World Day wordt elk jaar op 25 november gehouden en is een initiatief van de Verenigde Naties. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland krijgt zelfs 53% van de vrouwen te maken met seksueel overschrijdend gedrag en 1 op de vijf vrouwen met partnergeweld. Het tonen van de kleur oranje heeft overigens niets te maken met aanmoedigingen voor het Nederlands elftal dat nu actief is in Qatar: deze datum in november is al lang de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor geweld tegen vrouwen.

Soroptimistclub Voorburg-Rijswijk e.o.
De Soroptimistclub Voorburg-Rijswijk e.o. telt zo’n 50 leden en is onderdeel van Soroptimist International, een wereldwijde organisatie van vrouwelijke professionals met een adviesstem bij de Verenigde Naties. Voorzitter Tineke van de Grampel benadrukt waarom deze actie zo belangrijk is: “Tijdens de Orange the World campagne willen we iedereen aanspreken; mannen en vrouwen, jongeren en ouderen, professionals en omstanders, buurtbewoners en burgers, studenten en scholieren, bekende en onbekende Nederlanders; iedereen kan iets doen. Je kunt helpen om het taboe te doorbreken, helpen om de cultuur te veranderen, helpen als je iets ziet gebeuren in je omgeving, helpen om vrouwen en meisjes een veilig gevoel te geven en helpen om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Daarom willen we iedere Nederlander

Deze artikelen heeft u misschien gemist