Rijswijker Mark Caljouw in selectie voor kwalificatiegroep Europese mixteams badminton

De Rijswijkse badmintonner Mark Caljouw (27) is door bondscoach Ruud Bosch geselecteerd voor de kwalificatiegroep Europese mixteams 2023. De Nederlandse ploeg neemt het van 15 tot en met 17 december in Haarlem op tegen de nationale teams van Italië, Estland en Israël. De groepswinnaar plaatst zich voor de eindronde die van 14 tot en met 18 februari in Frankrijk wordt gehouden. Een zege voor thuisland Nederland ligt in Haarlem voor de hand, de namen van de shuttlers die tegen de Nederlandse spelers in het strijdperk treden, zijn slechts met een vergrootglas terug te vinden op de wereldranglijst, daar waar subtopper Caljouw nog altijd in de top 20 staat.

De Rijswijkse enkelspeler bij de mannen hoeft straks in het bij Duinwijck te houden toernooi, dan ook niet op tegenstand van enig niveau te rekenen. Alleen de partij tegen bijna-veteraan Zilberman uit Israël , waar de Rijswijkse speler van het Haagse Dunlop- DKC vaak een game tegen morst, kan bij Caljouw voor hoofdbrekens zorgen.

Rasbadmintonner Caljouw kan dit toernooi goed gebruiken om zijn , na enkele teleurstellende vroege uitschakelingen bij buitenlandse toernooien, zijn enigszins geschonden blazoen, weer wat op te vijzelen. Ook de wetenschap dat Nederland een sterk team in Haarlem opstelt met onder andere de Europese toppers in het mixdubbel, Robin Tabeling en Selena Piek, alsmede clubgenoot Joran Kweekel, heeft Caljouw, die eerst nog twijfelde over deelname, over de streep getrokken voor deelname aan het toernooi waarin gastland Nederland de zege eigenlijk niet kan ontgaan.

Deze artikelen heeft u misschien gemist