Spin mee met De Règâhs voor onderzoek naar kanker

Zaterdag 7 januari 2023 vindt in Sportcentrum De Viergang in Pijnacker weer de traditionele spinningmarathon van De Klimmende Règâhs plaats. Dit evenement is een van de vele die de Règâhs organiseren om een vuist te maken tegen (alvleesklier)kanker. Inschrijven kan via www.dkronline.nl.

De spinningmarathon kon vanwege corona twee jaar lang geen doorgang vinden, maar nu zijn de Règâhs en Sportcentrum De Viergang er weer helemaal klaar voor. Er staan maar liefst 250 fietsen opgesteld en het evenement is al bijna uitverkocht. De marathon begint om 19.00 uur en richting de klok van 22.00 uur zal de zinderende finale zijn. Je kunt drie uur fietsen, maar natuurlijk ook een fiets delen met iemand. Deelname kost 45 euro.

Bubbels en oliebollen
Na afloop is er voor elke deelnemer een glaasje bubbels en een oliebol, om zo het sportieve nieuwe jaar in te luiden. De spinninginstructeurs van sportcentrum De Viergang hebben de marathon zo opgezet dat het voor iedereen goed te doen is om drie uur vol te maken. Het gaat om de sfeer en gezelligheid, maar je kunt de uitdaging zo groot maken als je zelf wilt. Elk uur heeft een eigen thema en tussen de uren door wordt er met een gezonde versnapering goed voor de deelnemers gezorgd.

Maak een vuist tegen (kinder)kanker
In 2023 zetten de Règâhs, een vriendenclub uit de omgeving Den Haag, Pijnacker-Nootdorp, Delft, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg, zich in voor twee doelen, namelijk Alpe d’HuZes en Stichting Eck Roosen. Hiermee leveren ze een sportieve strijd tegen (alvleesklier)kanker en vragen ze aandacht voor de kwaliteit van leven voor diegene die het overkomt en het gezin.

Sponsorpagina
Nieuw dit jaar is dat alle deelnemers een eigen sponsorpagina tot hun beschikking krijgen. Hiermee kunnen ze zich voor de spinningmarathon laten sponsoren door familie, vrienden, kennissen en collega’s. Die pagina’s zien er gelikt uit en zijn een mooi affiche voor de deelnemers. Uiteraard hopen de Règâhs hier nog meer geld mee op te halen voor hun goede doelen. Ze doen het niet voor minder, want ze hopen in 2023 voor het eerst meer dan een ton aan euro’s op te halen. Doe jij met ze mee? Schrijf je in op www.dkronline.nl en kijk of er nog een plekje beschikbaar is.

foto’s: Marc van Baasbank.

Deze artikelen heeft u misschien gemist