Grote voedselbankactie bij PLUS Jongenotter in Rijswijk

Komende zaterdag 6 mei wordt bij PLUS Jongenotter aan de Prinses Irenelaan 330 in Rijswijk de actie ‘Samen in actie voor de Voedselbank’ gehouden. Richard Jongenotter en René Marquard van de website InRijswijk.com hebben de handen ineen geslagen voor de actie. Daarbij worden zoveel mogelijk voedselpakketten gekocht en waar ook, door middel van een QR code, geld kan worden overgemaakt aan de Voedselbank.

Jongenotter en Marquard waren precies tien jaar geleden ook gezamenlijk in actie voor de Voedselbank Rijswijk. “We horen steeds vaker dat er meer mensen gebruik moeten maken van de voedselbank”, vertelt René. “De inflatie hakt er behoorlijk in en ook steeds vaker horen we dat de voedselbank minder producten en geld binnen krijgt. Daar willen we met deze actie wat aan gaan doen.”

“PLUS Jongenotter is in Rijswijk de enige zelfstandige supermarkt”, vertelt Richard: ”Je merkt dat je dicht bij de Rijswijkers staat. Mensen waarderen het als je je inzet voor de samenleving. Met regelmaat doen we al wat met de Voedselbank, maar dit is zo’n mooi initiatief dat we graag aanhaken.”
René Marquard is na enkele jaren ook weer teruggekeerd in de Rijswijkse media, ditmaal bij de website InRijswijk.com. Voor hem ook weer het startsein om op te komen voor de mensen die momenteel minder te besteden hebben. “Het is soms schrijnend wat mensen te besteden hebben en dan is de voedselbank een goed vangnet. Maar als die het al moeilijk hebben, dan willen we net even een stapje extra doen om de Rijswijkers die bij de Voedselbank lopen, te helpen.”

“Ik doe graag ook op andere gebieden iets extra’s”, vervolgt Richard. “Het heeft niets met deze actie te maken, maar we hebben een app ‘Too good to go’, waarbij we artikelen die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten in een box met een waarde van 15 euro doen. Deze is voor 5 euro te bestellen. Maar deze actie voor de Voedselbank is hoog nodig. Er is momenteel schreeuwend tekort aan producten terwijl je het aantal deelnemers ziet stijgen.”

Extra
“Zaterdag belonen we ook degenen die extra boodschappen of een donatie doen voor de voedselbank”, vervolgt René. “We hebben een Rad van Fortuin en men kan leuke prijsjes winnen. We hopen aan het einde van de dag met een tevreden gevoel naar het magazijn te gaan om te kijken naar de hoeveelheid kratten die door de Rijswijkers zijn gekocht.”

De Voedselbankactie begint komende zaterdag om 9.00 uur en wordt geopend door PvdA wethouder Gijs van Malsen. Ook burgemeester Huri Sahin zal rond het middaguur aanwezig zijn. De actie duurt tot 17.00 uur.

Deze artikelen heeft u misschien gemist