Kinderworkshop: maak een vogelhuisje met groendak!

Afb.: website Groenrijk 't Haantje

Op woensdag 11 oktober kunnen kinderen op de buitenafdeling van tuincentrum GroenRijk ’t Haantje een vogelhuisje met groendak maken. Een groendak is een dak dat bedekt is met planten.

Voor de workshop hoeven de kinderen zich niet aan te melden, er is een vrije inloop tussen 14:00 en 17:00 uur. Meedoen met de workshop kost €7,50. Aan het eind van de workshop mogen de kinderen het zelfgemaakte vogelhuisje met groendak meenemen naar huis.

De workshop staat in het teken van “de Week van de Asbestvrije Schuur”. Asbest is een veelgebruikt materiaal in daken van schuurtjes en garages die gebouwd zijn voor 1994. Na 30 jaar is de kans op verwering groot. Weer en wind zorgen er dan voor dat asbestvezels vrijkomen uit de daken. Deze schadelijke vezels komen in de lucht en grond terecht. Steeds meer woningeigenaren kiezen voor een gezond dak en verwijderen hun asbest dak.

Meer weten over dit onderwerp? Kom dan naar de informatiemiddag ‘Groene Daken’ in Groenrijk ’t Haantje op zaterdag 14 oktober tussen 12:00 en 15:00 uur. U vindt er voorbeelden van verschillende soorten groene daken. Daarnaast staat er een groendakdeskundige klaar om al uw vragen over dakinspectie, aanlegtechniek en kosten te beantwoorden. Klik hier voor meer informatie over deze informatiemiddag.

Tuincentrum GroenRijk ’t Haantje bevindt zich aan de Laan van ’t Haantje 22 in Rijswijk-Buiten.

Deze artikelen heeft u misschien gemist