Veiligheidstour door Rijswijk

Van 10 tot en met 14 oktober vindt er in het kader van de Week van de Veiligheid een ‘Veiligheidsmarkt Op Wielen’ plaats. De veiligheidsmarkt rijdt langs verschillende plekken in de stad om informatie te geven over de gevaren van onder andere cybercrime en bankpasfraude.

In Rijswijk is het aantal meldingen van digitale criminaliteit in de eerste acht maanden van dit jaar met dertien procent toegenomen vergeleken met dezelfde periode in 2022. We spreken van digitale criminaliteit als misdadigers mensen via bijvoorbeeld een namaak website geld afhandig maken. Tijdens de Week van de Veiligheid geeft de gemeente daarom extra voorlichting over dit soort vormen van oplichting.

De Week van de Veiligheid richt zich op alle leeftijden, van jongeren tot senioren. Zo kunnen senioren op dinsdag 10 oktober in het stadhuis aan het Bogaardplein een weerbaarheidstraining tegen online criminaliteit volgen. En voor jongeren vindt op woensdag 11 oktober een voetbalclinic plaats in De Schilp. De jongeren kunnen dan voetballen met politieagenten en handhavers van de gemeente.

Het tourschema van de veiligheidsmarkt ziet er zo uit:

DatumTijdLocatie
Dinsdag 10 oktober10.00-12.00 uur Seniorenroute langs Jolandaflat, Alexanderflat en
Seniorenflat Henri Dunantlaan 
Dinsdag 10 oktober13.00-15.00 uurWeerbaarheidstraining Online Veiligheid in het stadhuis Bogaardplein
Woensdag 11 oktober16.00-17.30 uur Voetbalclinic Jeugd en Veiligheid in De Schilp
Donderdag 12 oktober19.00-20.30 uurVeiligheid in de Wijk, Bogaard Stadscentrum
Vrijdag 13 oktober15.00-17.00 uurVeiligheid in de Wijk, Ministerbuurt (bij supermarkt Plus)
Zaterdag 14 oktober12.00-14.00 uurVeiligheid in de Wijk, Herenstraat (markt)

De Week van Veiligheid wordt georganiseerd door de gemeente in samenwerking met politie, buurtpreventie, woningcorporaties en Welzijn Rijswijk.

Deze artikelen heeft u misschien gemist