Uitreiking zilveren penning Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

Redders Ronald van der Linden (l.), inwoner van Leidschendam-Voorburg en Rijswijker Leo Ruissen (foto: website gemeente Rijswijk)

Op vrijdag 13 oktober is de zilveren penning van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt aan Ronald van der Linden, inwoner van Leidschendam-Voorburg en Rijswijker Leo Ruissen.

Op 15 december 2022 schoten de heren Van der Linden en Ruissen te hulp toen een automobiliste door gladheid met haar auto in het water raakte in Delft. Zo wisten ze te voorkomen dat de automobiliste verdronk.

De burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt, reikte de penning uit omdat het ongeluk en de redding in Delft plaatsvonden. Burgemeester Huri Sahin heeft Leo Ruissen al snel na het ongeluk bezocht en hem bedankt voor zijn heldendaad. 

Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (1767) bekroont mensen die iemand hebben gered van de verdrinkingsdood. Door de redders te eren en voorlichting te geven over redden en reanimeren wil de Maatschappij zoveel mogelijk verdrinkingen in Nederland voorkomen.

In 2017 kreeg de Maatschappij het predicaat ‘Koninklijk’. Sindsdien heet de Maatschappij officieel ‘Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen’.

Meer weten over deze organisatie? Klik hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist