‘Blikkie’ terug en vooruit (deel 1): Coen Sleddering  

Coen Sleddering (70) was nestor van de gemeenteraad. Onlangs heeft hij bij de raadsvergadering in het Provinciehuis Zuid-Holland afscheid genomen van de Rijswijkse gemeenteraad. Hij gaf het stokje over aan Jordy Loof. 

Coen Sleddering was sinds 2014 actief in de Rijswijkse politiek. In dat jaar begon hij als campagneleider en fractie-assistent van de VVD. In juni 2017 werd hij fractievoorzitter voor de VVD. 
 
Wij vroegen de ‘Bourgondiër in Rijswijk, Rijswijker in Bourgogne’ om terug te kijken op het afgelopen jaar en een blik vooruit te werpen op 2024. 

-Wat zijn de hoogte- en dieptepunten van 2023? 
Coen:”Het hoogtepunt was mijn afscheid als raadslid in Rijswijk met hele mooie woorden van de burgemeester, mede namens de collega fractievoorzitters . En dat ik van het College de erespeld van de gemeente Rijswijk mocht ontvangen. Het dieptepunt was een aantal familiedrama’s in Rijswijk met dodelijke slachtoffer”s . Heel emotioneel voor nabestaanden (vaak ook kinderen) en omwonenden.”  

 -Wat was het mooiste evenement/gebeurtenis in Rijswijk in 2023? 
“Het evenement in Rijswijk is en blijft het Strandwalfestival met voor mij als hoogtepunt de infomarkt langs de stadhuisvijver en de presentatie van de instellingen in Rijswijk.” 

-Wat wil je graag anders zien in 2024 in Rijswijk, ook op privégebied? 
“Voor Rijswijk hoop ik dat de lokale media een kwaliteitssprong gaan maken en zeker niet politiek gaan bedrijven, zoals bijvoorbeeld Rijswijks Dagblad met een onaanvaardbare, onterechte en beschadigende campagne tegen onze burgemeester.  Op privégebied heb ik gelukkig weinig te wensen. Ik ben een tevreden, gezond mens en gezegend met 6 heerlijke kleinkinderen.” 

-Met welk idee wil je nog steeds iets doen in 2024? 
“Ik heb geen niet-uitgevoerde ideeën op de plank liggen. Als ik een idee heb of krijg dan ga ik er altijd voortvarend mee aan de slag binnen de mogelijkheden die er zijn.” 
 
Ook zo veel op social media gezeten in 2023? Gaat dat veranderen in het nieuwe jaar? 
“Na het stoppen als raadslid is het bekijken van sociale media aanzienlijk minder geworden zeker ook omdat ik Twitter heb stopgezet vanwege de strapatsen van de nieuwe eigenaar Musk. Ik wil absoluut mijn schermtijd in 2024 verder verminderen.” 

Wat was je grootste verrassing in het afgelopen jaar? 
“Dat mijn jongste zoon na 5 jaar Londen weer terugkwam naar Nederland en samen met zijn vriendin een huis kochten in Den Haag. En dan ook nog eens gaan trouwen in mei 2024 in Frankrijk.” 
 
Wat was jouw beste gesprek met iemand in het afgelopen jaar? 
“Ik heb dit jaar diverse gesprekken gevoerd met onze burgemeester Huri Sahin. Soms over ernstige zaken, soms over leuke zaken. Mijn waardering voor haar en haar rol in onze stad is daardoor heel groot.” 

-Voor wie heb jij bewondering? 
“In het algemeen heb ik bewondering voor de vele vrijwilligers die actief zijn in Rijswijk. Als mantelzorger, vrijwilliger bij een sportclub of verpleeghuis. Zonder die mensen kan onze samenleving niet goed meer functioneren.” 

-Waar kijk je naar uit in 2024
“Naar een vooral vrolijk 2024 . Er moet meer gelachen worden, maar dat kan natuurlijk pas echt goed zonder oorlogsgeweld, waar ook ter wereld. 

 -In 2024 wordt de 60.000e inwoner van Rijswijk ingeschreven. We gaan naar 80.000 inwoners. Wat zijn je gedachten daarover? 
“Helemaal prima, maar die groei kan niet zonder investeringen in bereikbaarheid en doorstroming. Zowel voor de auto als het openbaar vervoer. Niet iedereen kan op de fiets! En groen is er nog genoeg, zowel in Rijswijk als in de omliggende gemeenten. Je moet het wel willen zien!” 

Deze artikelen heeft u misschien gemist