Nieuwe plek voor nieuwjaarsduik Scheveningen

Afb. website denhaag.com

Op 1 januari 2024 verhuist de traditionele nieuwjaarsduik in Scheveningen naar het strand voor museum Beelden aan Zee. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 10.30 uur. Wees op tijd want er is ‘maar’ plek voor 10.000 deelnemers en je kunt niet vooraf een kaartje reserveren.

Vervolgens begint om 11.30 uur de warming up bij het podium in de vorm van een Unox muts. Om 12.00 uur duiken alle helden de zee in.

Kosten

Deelname aan de nieuwjaarsduik in Scheveningen kost 4 euro die je betaalt bij inschrijving. Deelnemers krijgen een goodiebag met de oranje Unox muts, een herinneringsvaantje en een blik erwtensoep. De opbrengst van de nieuwjaarsduik gaat elk jaar naar een goed doel.

Nieuwjaarsduik 2024 niet voor het Kurhaus

Voor het eerst in de geschiedenis van de nieuwjaarsduik vindt het evenement niet plaats voor het Kurhaus van Scheveningen. Dit komt omdat de boulevard is opgebroken voor een grote verbouwing. De nieuwjaarsduik op Scheveningen is daarom verplaatst: 400 meter zuidelijker, ter hoogte van museum Beelden aan Zee.

De nieuwjaarsduik in Scheveningen begon in 1965 op initiatief van Jan van Scheijndel, de ex-Kanaalzwemmer van zwemclub Residentie, met zeven deelnemers. In de loop van de tijd groeide de duik uit tot een massale happening met zo’n 10.000 deelnemers. Sinds 1998 is Unox de sponsor van dit evenement. Dit merk voorziet de duikers van een oranje ijsmuts en beloont hen na afloop met warme snert.

Bereikbaarheid en meer

Wil je meer weten over de nieuwjaarsduik 2024? Klik dan hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist