Inter Rijswijk mannen pakken volle punten tegen hekkensluiter VCN

Het eerste mannenteam van volleybalvereniging Inter Rijswijk boekte zaterdagavond een zakelijke overwinning op de nummer 12 uit de poule, VCN uit Capelle aan den IJssel. In slechts drie sets wisten de heren de volle punten in eigen huis te houden (25-22, 25-21, 25-19).

Oude bekenden

Voor de staf was de wedstrijd een ontmoeting met een aantal oude bekenden. Het eerste herenteam van VCN speelde vorig jaar nog in de eredivisie onder leiding van coach Ferry van Hal. Zaterdag stond Van Hal met dezelfde staf als vorig jaar aan de andere kant van het net voor de laatste thuiswedstrijd van het jaar.

Opstartproblemen

Set één kent een moeilijk begin voor de Rijswijkse mannen. De punten die aan de goede kant van het scorebord staan, zijn het resultaat van de foutservices van VCN. Vanaf 16-16, net op tijd voor de big points, weten ze het tij te keren. Het gaat nog even gelijk op, maar uiteindelijk weten de mannen van coach Van Hal de set binnen te slepen: 25-22.

Ook in set twee hebben de mannen opstartproblemen. VCN maakt hier wederom gebruik van. Tot 18-18 blijft VCN steeds aan de leiding en tot 20-20 gaat het nog even gelijk op. Maar weer staat Inter Rijswijk boven de 20 op en wint ook de tweede set: 25-21.

Voorsprong

In set drie komt Inter Rijswijk eindelijk direct met een voorsprong uit de startblokken. VCN weet hier en daar nog een puntje te scoren – zelfs nog heel even ten koste van de Rijswijkse spelverdeler Daniël Bassie, die een aanval vol in zijn gezicht krijgt – maar kan niet genoeg doen om Inter Rijswijk te stoppen. Op een stand van 25-19 sluiten de mannen van Inter de wedstrijd winnend en met 3-0 af.

Peelpush Meijel

Volgende week zaterdag staat de laatste wedstrijd van het jaar op het programma. Inter Rijswijk reist dan af naar Meijel voor de wedstrijd tegen de nummer 4 op de ranglijst, Peelpush.