Björn Lugthart lid Raad van Toezicht KDC Aandachtslab

Björn Lugthart, oud-wethouder namens Wij.Rijswijk, nu burgemeester van Pijnacker-Nootdorp, is in november lid geworden van de Raad van Toezicht van het Rijswijkse KDC Aandachtslab.

“Alweer zeven jaar geleden kwam ik als wethouder Sociaal domein in de gemeente Rijswijk, in contact met het bestuur van AandachtsLab”, begint Lugthart zijn motivatie om zich bij het Aandachtslab aan te sluiten. “Een ouder-initiatief in oprichting, dat mij direct aansprak, vanwege de betrokkenheid van ouders en vrijwilligers die er samen van overtuigd waren dat zij een uniek en vooruitstrevend concept in de regio naar konden zetten. Een concept waarbij EMB kinderen die specifieke intensieve zorg nodig hebben, net als andere kinderen, mee zouden doen en zich kunnen ontwikkelen in plaats van toeschouwer te zijn.”

Gedreven
Grote bewondering heb ik voor de gedrevenheid van de vrijwilligers bij AandachtsLab die dromen omzetten in realiteit. Geen droom is te groot want al bij de opening in 2019 werd gedroomd over een zwembad. Drie jaar later is een prachtig therapeutisch zwembad waar kinderen, ondanks hun beperkingen, vrij kunnen bewegen, rekken, strekken en ontspannen gerealiseerd!”

Energie
Bij het zien van de vacature van lid van de Raad van Toezicht heb ik er geen seconde over getwijfeld. Als je iets echt leuk vindt, ben je in staat het beste uit jezelf te halen, dan ben je bereid om er energie in te steken en ik ga met die drive de komende jaren bijdragen aan AandachtsLab. Ik hoop samen met de Raad van Bestuur te bewerkstelligen dat KDC AandachtsLab in de toekomst ook intensieve behandeling en begeleiding, gericht op de individuele ontwikkelingsmogelijkheden kan bieden aan jong volwassenen.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist