Maandag nieuwe actie Extinction Rebellion bij A12 Den Haag

De klimaatactiegroep Extinction Rebellion heeft vandaag bekend gemaakt dat zij maandag 8 januari opnieuw gaat actievoeren bij de A12 in Den Haag. Rijswijkse automobilisten die over de snelweg naar de residentie rijden, kunnen daar mogelijk hinder van ondervinden.

Het Stop Fossiele Subsidies campagneteam verzamelt om 12.00 uur boven de A12 tunnelbak in Den Haag. Daar doen ze een aankondiging voor een nog onbekende actie die meteen daarna plaatsvindt.

Afbouwplannen

Extinction Rebellion stelt op social media dat de Tweede Kamer haar belofte vóór januari te komen met afbouwplannen voor fossiele subsidies, niet is nagekomen. “Sterker nog: de Eerste Kamer stemde in december tegen een wetsvoorstel rondom de afschaffing van twee fossiele subsidies”, aldus de klimaatactiegroep.

Dagelijks protest

Extinction Rebellion startte afgelopen september met een lange reeks van dagelijkse protesten. Weken achter elkaar liepen klimaatactivisten rond 12.00 uur de A12 op. Dit zorgde voor veel overlast voor de weggebruikers en kostte de politie veel manuren. De klimaatactiegroep gaf aan op te houden met protesteren nadat de regering beloofde fossiele subsidies te zullen afbouwen.

Extinction Rebellion

Extinction Rebellion is een internationale, activistische beweging die zich verzet tegen klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Klimaatverandering en biodiversiteitsverlies leiden volgens de initiatiefnemers tot de ineenstorting van ecosystemen en tot uitsterving van planten en soorten waaronder de mens, vandaar de “extinction” in Extinction Rebellion. De klimaatactiegroep stelt dat de netto CO2-uitstoot gestopt moet zijn in 2025. (Bron: Wikipedia)

Deze artikelen heeft u misschien gemist