Taalhuis Bibliotheek aan de Vliet gecertificeerd

Burgemeester Huri Sahin aan een van de leestafels van het Taalhuis

Al jaren helpt het Taalhuis van de Bibliotheek aan de Vliet vele inwoners van Rijswijk met het leren van de Nederlandse taal.

Afgelopen november heeft de Bibliotheek de audit gehad voor de certificering van haar Taalhuis door de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). En de Bibliotheek kan met trots melden dat ze officieel gecertificeerd is als Taalhuis. Daarmee voldoet de organisatie voor de komende vier jaar aan belangrijke kwaliteitsnormen.

‘Daar zijn we erg trots op’, vertelt coördinator van het Taalhuis Colette van Heck. ‘We hebben hier de afgelopen jaren, samen met onze partners, hard voor gewerkt. Door de certificering hebben we een goede en betrouwbare indruk gekregen van de kwaliteit van het Taalhuis. Niet alleen van de fysieke plek in de Bibliotheek, maar ook van het netwerk en de vrijwilligers. Dit biedt aanknopingspunten voor handhaving van positieve punten en voor verbetering van andere punten. De komende vier jaar gaan we verder op de ingeslagen weg, maar worden verbeterpunten uiteraard opgepakt en doorgevoerd. En we gaan natuurlijk nog meer inwoners van Rijswijk helpen met het oefenen met de Nederlandse taal.’

Feestje

Om de certificering te vieren organiseert de Bibliotheek op woensdag 24 januari een feestje in het Huis van de stad. Van 10.00 tot 11.00 uur zijn al haar vrijwilligers, taalvragers, partners en natuurlijk ook de pers van harte welkom samen te proosten op dit succes. En dat niet alleen. Deze ochtend wordt ook het nieuwe gevelbord onthuld door wethouder Larissa Bentvelzen. Zo kunnen alle bezoekers zien dat het Taalhuis is gecertificeerd.

Meer over de certificering

CBCT toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid. Afgelopen november heeft deze organisatie uitgebreide gesprekken gevoerd met de medewerkers, partners en taalvragers van de Bibliotheek. Ook hebben ze de kwaliteit en toekomstbestendigheid, en de programma’s en diensten getoetst. Met een positief resultaat!

Deze artikelen heeft u misschien gemist