Strandwalfestival 2024 veel kleinschaliger door bezuinigingen

Het bestuur van het Strandwalfestival Rijswijk kijkt terug op een zeer zonnige en geslaagde 14e editie van het Rijswijkse evenement in en nabij het Rijswijkse bos . Door bezuinigingen zal het concept van het Strandwalfestival kleinschaliger worden. Dit tot tevredenheid van veel Rijswijkse inwoners die na de drukte van dit jaar een ‘behapbaar’ festival wilden.

Het bestuur van het Strandwalfestival had tijdens de evaluatie aangegeven dat het ontevreden was over de gang van zaken, waarbij de goedkeuring voor de subsidie elk jaar weer laat werd gegeven. Voorzitter Perry Telle: “We hebben weer een subsidie aanvraag gedaan, maar nog geen bericht van de gemeente ontvangen. Met de evaluatie van de laatste heel succesvolle edities en de bezuinigingen die de gemeente en daarmee ook het SWF moeten doorvoeren, gekozen voor een meer sober, terug naar de basis concept festival. We hadden te maken met bezuinigingen in de grootte van € 80.000,– We verwachten medio februari, wederom laat, een go vanuit de gemeente.”


Samenbrengend
Over het evenement zelf en het verloop ervan, ondanks het feit dat er enkele honderden festivalgangers buiten moesten blijven, kan iedereen tevreden zijn. Zo ook het bestuur van het Strandwalfestival. “Het bestuur SWF is de gemeente Rijswijk, politie, alle vrijwilligers, bedrijven, de lokale media, horeca, medewerkers van Sport Heroes en met name de vele duizenden bezoekers dankbaar voor hun bijdragen aan het festival. De gevoelde sociale cohesie – via verbinding tussen jong en oud – door het samenbrengen van kunst, cultuur op de diverse podia, zorg & welzijn, sport en duurzaamheid laten bij ons de indruk achter dat het SWF van toegevoegde waarde is voor de stad. Het is een eer om zo’n samenbrengend festival voor en door de Rijswijkers te mogen organiseren.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist