Lezing over vrouwelijke fotografen in wijkcentrum Stervoorde

Op donderdag 7 maart verzorgt Nivon Zuid-Holland West in wijkcentrum Stervoorde een lezing over vrouwelijke fotografen naar aanleiding van de fototentoonstelling Pioniers – Fotografie door vrouwen in het Nationaal Archief in Den Haag.

Aanvang van de lezing is 19.30 uur. Toegang voor leden is gratis, niet-leden betalen €2,50. Opgeven kan via marliesleegwater@gmail.com of 06-33194594.

Pioniers – Fotografie door vrouwen

Met ruim vijftien miljoen foto’s uit de afgelopen 175 jaar bewaart het Nationaal Archief de grootste fotocollectie van Nederland.

Aan de hand van foto’s uit de 19e eeuw tot en met de jaren 90 van de 20e eeuw wordt in de tentoonstelling getoond dat vrouwen in alle tijden en genres als pioniers in de fotografie werkzaam waren. In de tentoonstelling is werk te zien van bekende en minder bekende fotografen zoals Emmy Andriesse, Eve Arnold, Eva Besnyö, Augusta Curiel, Gerda Taro en Alexine Tinne.

Internationale Vrouwendag

Het onderwerp van de lezing past goed bij de Internationale Vrouwendag op 8 maart. Deze dag heeft heeft dit jaar als thema Eén wereld, duizend vrouwen en gaat over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland, maar vanuit verschillende culturen.

Wereldwijd een begrip

In veel landen is Internationale Vrouwendag een officiële feestdag. In Nederland is de dag niet een feestdag, maar een algemeen verschijnsel. Op deze dag is het in een aantal landen gebruikelijk dat mannen de vrouwen in hun leven zoals vrienden, moeders, vrouwen, vriendinnen, dochters en collega’s, bloemen en kleine geschenken te geven.

Internationale Vrouwendag is een dag om aandacht te geven aan de verworven rechten van vrouwen wereldwijd, maar ook om te protesteren, te demonstreren en aandacht te geven aan wat beter kan.

Meer weten? Bezoek de website van het Landelijk Platform Internationale Vrouwendag.

Wijkcentrum Stervoorde bevindt zich aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1.

Deze artikelen heeft u misschien gemist