Musical encounters in de Bonifatius op 17 maart

Muziek in de Bonifatius brengt op zondag 17 maart Musical encounters met violiste Alba Marina en pianist Carlos Bollo. Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.

Programma

Op het programma staan:

  1. De Vioolsonate nr. 4 in e mineur, opus 27, nr. 4 van Eugène Ysaÿe
  2. Het Vioolconcert in D majeur, opus 77, van Johannes Brahms
  3. De Prelude en Fuga in e klein, BWV 548, van Johann Sebastian Bach
  4. “Siete canciones populares españolas” (Zeven Spaanse volksliederen)

Alba Marina

Alba Marina, geboren in Santander (Spanje), begon haar vioolstudie op 9-jarige leeftijd aan de Academia Musical Cantabria. Na het afronden van de lagere klas studeerde ze professionele viool aan het Conservatorio Jesús de Monaterio.

Alba heeft deelgenomen aan tal van orkesten en kamerensembles. Ze kreeg masterclasses van internationaal gerenommeerde docenten.

Sinds 2018 studeert ze Superior Music Studies aan het Conservatorio Superior de Música de Navarra, waar ze cum laude is afgestudeerd en heeft gekozen voor de eindprijs in de vioolspecialiteit. Momenteel studeert ze voor een master viool aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Carlos Bollo

Carlos Bollo (2000), geboren in Mugardos (Galicië, Spanje), was al op zeer jonge leeftijd gefascineerd door muziek. Hij studeerde de Professional Piano Degree aan het Conservatorio Xan Viaño van Ferrol, waar hij in 2018 cum laude afstudeerde in piano en improvisatie. Sinds datzelfde jaar studeert hij aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij in 2022 afstudeerde in Orgel en Piano.

Carlos kreeg masterclasses van pianisten als Boris Berman en organisten als Wolfgang Zerer en Michel Bouvard en won enkele concoursen zoals de prestigieuze 5e Francisco Salinas National Organ Competition in Burgos, Spanje (2023).

Muziek in de Bonifatius

Wilt u meer weten over de maandelijkse concertserie met een gevarieerd programma in de Bonifatiuskerk op zondagmiddag? Kijk dan op de website van Muziek in de Bonifatius.

Deze artikelen heeft u misschien gemist