Burgemeester sluit massagesalon voor zes maanden

foto: Pixabay

Burgemeester Huri Sahin heeft een massagesalon in de wijk Cromvliet in Rijswijk gesloten voor de duur van zes maanden. Aanleiding zijn controles van het Team Prostitutie van het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) bij de massagesalon, vanwege signalen dat er seksuele diensten werden aangeboden tegen betaling. De massagesalon heeft hiervoor geen exploitatievergunning.

Uit controles door het HEIT in samenwerking met de Forensische Opsporing van de politie is gebleken dat de vermoedens van misstanden kloppen. In 2015 is de betreffende massagesalon hierom ook gesloten voor een periode van zes maanden. “Het is betreurenswaardig dat dezelfde salon opnieuw in de fout gaat”, zegt burgemeester Sahin. “Tegen niet vergunde prostitutie treden we hard op, omdat er sprake kan zijn van seksuele uitbuiting en het hoort niet thuis op die plek in onze stad. Ik ben het HEIT dankbaar voor het goede werk.” 

Het HEIT is een samenwerkingsverband tussen diverse gemeenten, politie, Belastingdienst, Douane, Nederlandse Arbeidsinspectie, UWV, drie omgevingsdiensten en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het team werkt in Den Haag en omliggende gemeenten om ondermijnende bedrijvigheid en misstanden in de prostitutie aan te pakken.

Wilt u iets melden?

Meldingen voor het HEIT kunnen worden doorgegeven via de gemeente op telefoonnummer 14070 of door een e-mail te sturen naar ondermijning@rijswijk.nl. Om dergelijke misstanden aan te pakken is het van belang dat de instanties signalen ontvangen. Daar kan iedereen een rol in spelen. Heeft u het vermoeden dat er iets niet klopt of denkt u dat er ergens een vorm van uitbuiting plaatsvindt? Bel dan de politie via 0900-8844. Wenst u anoniem te blijven? Meld dan bij Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000. Of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl.

Deze artikelen heeft u misschien gemist