Lezing Historische Vereniging Rijswijk over Museumhuizen

(Foto: website HVR Rijswijk)

Het Bestuur van de Historische Vereniging Rijswijk verzorgt op dinsdag 19 maart een lezing door Nanine Moonen over “500 jaar woongeschiedenis, de Museumhuizen van Hendrick de Keyser Monumenten”.

De lezing is in gebouw Hofrust, Herenstraat 44b, en begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom en toegang gratis.

Over de lezing

In deze lezing wordt een introductie gegeven op het project “Museumhuizen”. Het project startte in 2017 met Villa Rams Woerthe. In de jaren daarna werden nog twaalf huizen opengesteld voor het publiek.

Wat was de aanleiding om met dit project te beginnen? Wat doet een onderzoeker precies? Hoe worden de onderzoeksresultaten omgezet in een presentatie en inrichting van een historisch monumentaal huis? En als laatste : hoe is het sinds 2019 verlopen en hoe ziet de toekomst er uit?

Schets over de spreker

Nanine Moonen is architectuurhistoricus en werkt als onderzoeker bij Hendrick de Keyser Monumenten. De afgelopen jaren heeft zij onderzoek gedaan naar verschillende huizen uit het bezit van de vereniging. Bijvoorbeeld Huis Lambert van Meerten in Delft, Huis De Quack in Den Haag en recent de Kapelwoning op Buitenplaats Beeckesteijn.

Deze artikelen heeft u misschien gemist