Mannen Inter Rijswijk blijken de sterkste in derby

Inter Rijswijk heren 1 wist afgelopen zaterdag in de derby tegen Gemini-Kangeroes de volle punten te pakken. Hoewel er in de eerste en laatste set wat extra punten nodig waren, hadden de mannen van coach Van Hal slechts drie sets nodig om de winst te veroveren. 0-3 (28-30, 17-25, 25-27).

Slechts 16km verwijderd van de eigen sporthal, De Altis, komen de heren vandaag in actie. De wedstrijd begint om 15:00 uur en dus wat vroeger dan gebruikelijk, maar dat mag de pret niet drukken.

De wedstrijd begint met een flinke achterstand voor Rijswijk. Een achterstand die tot 12-12 niet ingehaald wordt. Rijswijk komt dan even op voorsprong, maar geeft het boven de 20 toch weer uit handen. De Kangeroes staan op setpoint en lijken er met de eerste set vandoor te gaan. Coach Van Hal heeft beide time-outs al verbruikt, maar hoopt dat de wissel met Jorn Lorsheijd op de passer-loper nog verandering kan brengen. Wat volgt, is een spannende eindfase waarin het setpoint door beide ploegen steeds weer wordt weggegeven. Uiteindelijk is het Inter Rijswijk dat aan het langste eind trekt en de set afsluit met 28-30.

In set twee komt Rijswijk wel goed uit de startblokken. De voorsprong wordt volgehouden tot 6-8, maar de sprongservice van passer-loper Robin Kalmeijer gooit roet in het eten en brengt de stand op 8-8. Het gaat nog even gelijk op, de mannen uit Rijswijk weten echter toch nog een extra versnelling te vinden. 17-25

In de derde set blijft het onder de 10 spannend, maar dan lijkt de thuisploeg ineens weg te lopen met de punten. Op 12-9 achterstand probeert Ferry van Hal nogmaals een verschil te maken met de wissel op de passer-loper, die vervolgens, samen met de service van middenman Bart-Jan Stolk, de gelijke stand oplevert. Lang de tijd om daar van te genieten hebben de mannen niet, want de thuisploeg weet zich toch weer terug te vechten.

De eindfase boven de 20 is spannend en de reactie op een discutabele beslissing van de arbitrage levert het team van Rijswijk ook nog eens een waarschuwing op.

Het blijft knokken en op 24-22 dreigt er toch een vierde set aan te komen. Het is echter wederom de service van middenman Stolk die hier verandering in brengt, waardoor de stand weer op 25-25 komt. Hierna heeft Rijswijk nog slechts twee kansen nodig, die met beide handen worden aangegrepen. Met diagonaal Max van Straten aan service, wordt de set netjes met 25-27 afgesloten.

Er staan dit seizoen nog slechts vier wedstrijden op het programma, waarvan twee uit en twee thuis. Het is voor de mannen van Inter Rijswijk nog knokken tot het eind om een plaats binnen de top-5 te behouden. Alleen deze vijf teams krijgen volgend seizoen een plek in de nieuwe superdivisie.

Zaterdag 16 maart a.s. spelen de heren weer in eigen huis. Volley Tilburg is dan de tegenstander. De wedstrijd begint om 19:30 uur in De Altis.