Anne Luijten wil bij 43ste NN Marathon Rotterdam NK-titel prolongeren

Rotterdam Marathon 2023 Winnares Luiten Nederlands kampioen Foto: Pim Ras

De Rijswijkse Anne Luijten verdedigt tijdens de 43ste NN Marathon Rotterdam op zondag 14 april haar Nederlandse titel. De NK zijn voor de regerend kampioen een belangrijke tussenstap op weg naar de Olympische Spelen van Parijs. Luijten heeft al voldaan aan de limiet voor dat evenement in de Franse hoofdstad.

Anne Luijten wil tijdens de NN Marathon Rotterdam haar prestatie van vorig jaar herhalen. Ze won in 2023 het goud op de NK in een persoonlijk record van 2.30.59. Inmiddels heeft ze zichzelf verbeterd tot 2.26.36. Ze krijgt op 14 april concurrentie van onder anderen Jill Holterman (pr 2.28.18), Bregje Smits (2.36.34), Maaike van Gelder (2.38.18) en Eva van Zoonen (2.41.24). Het vijftal staat in de actuele World Rankings in de top-10 van beste Nederlanders vrouwen op de marathon.

Luijten is in vorm, blijkt uit haar prestatie eerder deze maand tijdens de 48ste NN CPC Loop Den Haag. Zij liep in de hofstad een pr van 1.10.39.

Deze artikelen heeft u misschien gemist