Binnenkort in het Museum Rijswijk


In het Museum Rijswijk zijn er binnenkort weer twee nieuwe tentoonstellingen te bewonderen.

Van 19 april tot en met 9 juni exposeert Kristina Benjocki met Weaving Resilience , de eerste museale solotentoonstelling in Nederland van Benjocki (Zrenjanin, voormalig Joegoslavië, 1984). De tentoonstelling brengt de gendergerelateerde associaties van weven samen om trauma én genezingsproces voelbaar te maken. In de context van haar persoonlijke achtergrond gebruikt Benjocki garen om door geheugen en geschiedenis, ambacht en industrie, maken en denken te navigeren en om de draden van de menselijke veerkracht te tonen.

Ook is er een tentoonstelling van werken op papier met waterverf.

Al eeuwenlang is waterverf een geliefd medium voor kunstenaars én voor velen die in hun vrije tijd graag creatief zijn. Veel heb je er niet voor nodig maar de techniek is niet gemakkelijk. De penseelstreek moet namelijk in een keer goed zijn want corrigeren in waterverf is nauwelijks mogelijk. Museum Rijswijk heeft veel werken op papier waar ook waterverf aan te pas is gekomen.

Op de tentoonstelling is te zien hoe divers de toepassing van waterverf kan zijn en hoe de kunstenaars en anderen vanaf de 18de eeuw tot heden het gebruiken in landschappen, stadsgezichten, interieurs, abstracte voorstellingen en ontwerpen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist