“Het was een heerlijke avond op Rijswijks Pracht”

De 11e editie van Rijswijks Pracht is weer door veel Rijswijkers bezocht. De reacties achteraf waren uitermate positief.

De Publieksprijs van Rijswijks Pracht 2024 was voor Babette Zwinkels en Yolanda Kuijper

De zeer muzikale combinatie van het duo Babette en Yolanda (zang, gitaar en viool) , dat Franse chansons zingt en speelt , het best gewaardeerd door Rijswijks publiek. Zij traden op in de passende omgeving van galerie Arti-Shock

Zij hebben afgelopen zaterdagavond tijdens de 11e editie van Rijswijks Pracht festival de meeste indruk gemaakt op het Rijswijkse publiek.

Drie andere acts, Diva’s op stal, de Rode Horde en LIEN, zaten hen op de hielen maar zij verzamelden net iets meer punten. Het is ook vermeldenswaard dat alle 10 de acts vele voorkeursstemmen hebben gekregen van het publiek.

Na afloop van de rondgang van 10 groepen langs vijf theatervoorstellingen konden de deelnemers aan Rijswijks Pracht hun persoonlijke top 3 samenstellen. Bij de organisatie kwamen in totaal 281 stemformulieren binnen op 330 toeschouwers (85%) . Via een bepaalde verdeelsleutel omdat niet alle acts even vaak optraden kwam het duo als winnaar uit de bus.

Zij hebben het publiek diep weten te raken met hun ingetogen bevlogen intieme en ontroerende Franse chansons. Ze speken zeer in balans en de viool ondersteuning Van Yolanda maakt de stem van Babette nog mooier. Door hun perfecte timing en samenspel heeft het publiek hen volledig omarmt. Zelfs zodanig dat sommigen bijna een traantje hebben moeten wegpinken.

Rijswijker Marcel Hartevelt, ooit in de cast van Soldaat van Oranje in het Zuid-Holland Valkenburg, maar nu succesvol als solo-artiest: “Het was een heerlijke avond op Rijswijks pracht. Ik stond in Bayu, de kralenwinkel op de Kerklaan naast de AH, echt een hele leuke plek om te staan. Ik speelde daar een halfuur typetjes en liedjes uit m’n cabaretvoorstelling “Voor de bui binnen”. Het zat 4x vol, en er is een hoop gelachen. Omdat ik in 2016 de publieksprijs won op Rijswijks Pracht, sta ik in mei ook op de Best of Rijswijks Pracht avond in de schouwburg, DAAR IS HEEL RIJSWIJK WELKOM!”

Bij de avondvullende extra Rijswijks Pracht op 12 mei, het beste van 10 jaar RP, zal een speciale plek ingeruimd worden in de grote zaal van onze Schouwburg.

Een greep uit de reacties: supermooi, kippenvel, goede stem, zuiver, ingetogen, vakwerk, veelzijdig, weergaloos mooi, intiem ontroerend, “het duurde te kort”, mijn gevoelige snaar werd geraakt.

De artiesten en locaties:
Babette& Yolanda: Franse chansons: galerie Arti-Shock
de Rode Horde: absurde dialogen: scouting Jaguars
MAST-makers: revue theaterzaal Onderwatershof
Celeritas: klassieke muziek; kapper Mercedes
Meijers&van Wijk: Rotterdamse tragedie: Oldenburg schoenen
Suus Hoppenbrouwers: komisch cabaret: Jessica woonshop
Olga van Marion; geschiedenis Rijswijk ; belastingkantoor Vis
Marcel Harteveld: cabaret/kleinkunst: BAYU kralen
LIEN: muziektheater: the Clay oven
CAP: creative art productions: moderne dan: TORICA

Deze artikelen heeft u misschien gemist