ProRail informatiebijeenkomst over station RijswijkBuiten

Op donderdag 4 april van 19:00 – 21:00 uur (start inloop 18.45 uur) is een informatiebijeenkomst in het Huis van de Stad over een mogelijk nieuw station in RijswijkBuiten.

Er komen in de periode tot 2040 ongeveer 170.000 woningen en 85.000 werkplekken bij langs de spoorlijn tussen Leiden en Dordrecht: de Oude Lijn. Hoe houdt ProRail deze regio goed bereikbaar zonder dat de wegen dichtslibben? ProRail laat in speciale bijeenkomsten zien welke ideeën zij hebben opgehaald, wat ze hier tot nu toe mee hebben gedaan en hoe ze verder gaan.

ProRail onderzoekt hoe ze stap voor stap meer treinen kunnen laten rijden en nieuwe stations kunnen bouwen langs de Oude Lijn. Dit doen we niet alleen. Van ruim 400 (toekomstige) bewoners, reizigers, recreanten, werkenden en studenten hebben ze in februari ideeën en meningen opgehaald. Dat deden ze online via de website en tijdens bijeenkomsten in Rotterdam, Schiedam, Dordrecht en Rijswijk.

Ideeën zoals: plaats hier het nieuwe station, houd rekening met de groene omgeving, bouw geen nieuw station maar trek de bestaande tramlijn door, leg het spoor onder de grond aan en zorg ervoor dat de parkeerdruk bij een nieuw station niet toeneemt.

Doe jij (weer) mee?

In april laat ProRail zien welke ideeën we hebben opgehaald, wat we hier tot nu toe mee hebben gedaan en hoe we verder gaan. Wij horen graag jouw aandachtspunten bij de uitwerking van de ideeën, zodat we die kunnen meenemen in ons advies aan de bestuurders.

Tijdens de bijeenkomst zijn medewerkers van ProRail en de gemeente aanwezig. Was je er de vorige keer niet bij? Kom gerust langs: we gaan graag met jou in gesprek.

Donderdag 4 april 2024: station Rijswijk Buiten (gebied Delft Centrum/Rijswijk/Den Haag)
Locatie: Huis van de stad Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2, Rijswijk
Tijd: 19:00 – 21:00 uur (start inloop 18.45 uur)

Meld je hier aan: https://oudelijn.prorailevenementen.nl/

Deze artikelen heeft u misschien gemist