Rijswijkers melden minder inbraken in eerste kwartaal

Inwoners van Rijswijk hebben in de eerste drie maanden van dit jaar dertig keer melding gedaan van een inbraak. Dat zijn er zes minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Landelijk

Landelijk neemt het aantal woninginbraken al jaren gestaag af. Een goed voorbeeld is de maand maart. In 2014 waren er in die maand nog bijna 6500 meldingen van een woninginbraak tegenover 1651 dit jaar.

Opgehelderd

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat van alle inbraakmeldingen die de Rijswijkse politie in 2023 heeft gekregen, één op de acht inmiddels is opgehelderd. Dat betekent dat de politie een verdachte in beeld heeft, maar niet per se dat die gearresteerd is of een bekentenis heeft afgelegd, laat staan dat die is veroordeeld. Naar verloop van tijd kan het aantal opgehelderde zaken natuurlijk nog toenemen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist