Tweedaagse workshop Fietsen voor Rijswijkse senioren

De gemeente Rijswijk organiseert samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) op 18 en 25 april voor de derde keer een gratis workshop Fietsen voor 70-plussers. Locatie is het Huis van de stad (Generaal Spoorlaan 2).

Met deze workshop in het kader van het landelijk programma ‘Doortrappen’ probeert VVN ervoor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen.

Theorie en praktijk

De workshop bestaat uit twee donderdagochtenden, waarin theorie en praktijk op elkaar aansluiten. 

Op de eerste dag wordt aandacht besteed aan vitaliteit, waarbij een fysiotherapeut uitleg geeft over zithoudingen. Daarnaast komt de dode hoek aan de orde. Er is een vrachtauto met instructeur aanwezig, die de deelnemers meeneemt in de cabine. Deelnemers kunnen dan zien wat een chauffeur wel of niet ziet.

Op dag twee is er aandacht voor de plaats op de weg (met welk voertuig mag je waar op de weg). Ook wordt gekeken naar de eigen fiets van de deelnemers. Een gespecialiseerde fietsenmaker controleert de veiligheid van de tweewieler en verricht, waar nodig, enkele aanpassingen aan het voertuig. “Zijn de remmen nog goed genoeg, zijn de banden op spanning? Is het zadel op de juiste hoogte en staan de remgrepen goed tegenover de ergonomie van de bestuurder?”

De workshop wordt afgesloten met een fietsparcours, waarin de deelnemers de kans krijgen alle lessen van de afgelopen dagen in de praktijk te brengen. “Slalommen, afslaan, hand uitsteken en over de schouder kijken.”

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd, meldt u zich dan aan via deze link. Vul per formulier de gegevens in voor één persoon. Een week voor aanvang van de workshop ontvangt u de laatste informatie.

Als de workshop volgeboekt is, krijgt u zo spoedig mogelijk bericht.

Deze artikelen heeft u misschien gemist