Gemeente zoekt leden stembureaus EP verkiezing 6 juni

(Foto: Facebook gemeente Rijswijk)

Op 6 juni kunnen kiezers hun stem uitbrengen voor de Europees Parlementsverkiezing 2024.

In Rijswijk mogen ruim veertigduizend kiesgerechtigden stemmen op één van de stembureaus in de stad. De gemeente zoekt daarvoor enthousiaste stembureauleden.

Hoe kunt u helpen?

Bent u 18 jaar of ouder? Nauwkeurig en dienstverlenend? Meld u dan aan als (plaatsvervangend) voorzitter, (reserve) stembureaulid of stemmenteller.

(Plaatsvervangend) voorzitter

Als voorzitter bent u eindverantwoordelijk voor de werkzaamheden in een stembureau. U geeft leiding aan de andere stembureauleden, bent verantwoordelijk voor een goed verloop van het stemproces en het uitvoeren van de stemmentelling. Veelal dient u enige jaren ervaring te hebben op een stembureau. 

(Reserve) stembureaulid

Als stembureaulid zorgt u ervoor dat het stemproces goed verloopt. Ook houdt u toezicht bij de ingang en op de stembus en stemhokjes. Tot slot telt u samen met de tellers alle stemmen en helpt u bij het opruimen van het stembureau na de telling.

Stemmenteller

Als stemmenteller helpt u vanaf 21.00 uur met het sorteren van de stembiljetten en het tellen van de stemmen. Ook helpt u bij het opruimen van het stembureau na de telling.

Doet u ook mee?

De gemeente heeft dit jaar weer verschillende dagdelen waarvoor ze stembureauleden indeelt:

  • van 7.30 tot 15.00 uur
  • vanaf 15.00 uur tot einde of
  • vanaf 21.00 uur tot het einde.  

De gemeente zorgt voor hulp en materialen die nodig zijn om uw werkzaamheden goed te laten verlopen. Voordat u aan de slag gaat krijgt u een goede training zodat u weet wat u te wachten staat op het stembureau. Daarnaast ontvangt u een vergoeding voor uw inzet.

Aanmelden

Klik hier om uw aanmelding door te geven. Na ontvangst van uw aanmelding neemt de gemeente contact met u op. Hebt u zich al eerder aangemeld? Dan ontvangt u een uitnodiging via e-mail. 

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist