Lokaal Sociaal Akkoord Rijswijk gaat verder als Rijswijk WerkWijs

Op 1 februari 2018 ondertekenden de gemeente Rijswijk, de BBR (Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk), met ongeveer 50 werkgevers uit de regio en partners het Lokaal Sociaal Akkoord om ons in te zetten voor Rijswijkse werkzoekenden die willen én kunnen werken, maar niet op eigen kracht een baan kunnen vinden. En dat is goed gelukt!

Sinds 2018 zijn er jaarlijks gemiddeld zo’n 360 mensen aan een baan geholpen. En daar wil de gemeente Rijswijk niet mee stoppen: er staan nog steeds te veel mensen met onbenut arbeidspotentieel aan de kant. Daarom gaat het initiatief door als Rijswijk WerkWijs. De gemeente Rijswijk wil dat nog meer Rijswijkers een betaalde baan vinden. Het vervolg op dit akkoord is Rijswijk Werkwijs, een actieplan met maatregelen om de werkgelegenheid in Rijswijk verder te vergroten.

Wethouder Larissa Bentvelzen: “Vooral ook door de huidige krapte op de arbeidsmarkt willen we de handen ineen slaan om samen met werkgevers en partners nog meer mensen aan het werk te krijgen. We zien in bijna alle sectoren de moeilijkheid om personeel te vinden en die te behouden. Gemeente Rijswijk is graag partner bij het vinden van de enthousiaste en goede werknemers met talenten, biedt kosteloze deskundige bemiddeling, informeert en helpt bij de nodige financiële voorzieningen vanuit de overheid en is innovatief in de dienstverlening bij het samenbrengen van talent en werkgever.”

Sociaal betrokken
Donderdag 10 november vond ik het Huis van de Stad de feestelijke lancering plaats van Rijswijk WerkWijs. Wethouder Bentvelzen sprak bij de opening de 50 aanwezige werkgevers en partners toe en benadrukte dat werk om meer draait dan economisch potentieel: “Het hebben van werk geeft voldoening, het geeft invulling aan je dagen en het is de beste manier om Rijswijkers gezond, vitaal en sociaal betrokken te houden. ”

Wie doen er al mee?
Op dit moment zetten al meer dan 50 partners zich in om lokale werkzoekenden aan een baan te helpen, waaronder BBR, zorg- en onderwijsinstellingen en uitzendbureaus

Deze artikelen heeft u misschien gemist