Hoofdpijndossies volgens Wij. Rijswijk

In onze volgende aflevering in de serie ‘de vijf hoofdpijndossiers voor het nieuw te vormen college’, nu het woord aan Danny van Dam, lijsttrekker van Wij. Rijswijk. Van Dam volgt als lijsttrekker Björn Lugthart op, inmiddels al weer bijna een maand werkzaam als burgemeester in buurgemeente Pijnacker-Noordorp. 

“Hoofdpijndossiers zijn er om op te lossen, dat deden we in de vorige collegeperiode bijvoorbeeld met het oude stadhuis, waarmee dure leegstand is opgelost.

Bereikbaarheid Rijswijk
We horen maar al te vaak dat het verkeer op de Beatrixlaan en de Haagweg muurvast staat. We ontvangen ook steeds meer klachten over de Lange Kleiweg en Schaapweg. We bouwen de komende jaren nog 10.000 woningen, dat kunnen onze wegen helemaal niet aan. Den Haag bouwt ook veel, dat levert nog meer verkeersdrukte op. Wij. Rijswijk vroeg al eerder om oplossingen voor de mobiliteit als voorwaarde voor nieuwbouw. Die oplossingen moeten in samenspraak met Den Haag (en de rest van de regio) worden gevonden. Er moet meer verkeer door de Boogie Woogie tunnel, minder over de Haagweg en de ondertunneling van de Beatrixlaan is ontzettend belangrijk voor de bereikbaarheid en leefbaarheid. Bovenal: Rijswijk heeft genoeg gebouwd. Er kunnen niet meer woningen bij voordat we een betere verkeersdoorstroom, betere fietspaden en een betere bereikbaarheid met OV hebben gerealiseerd.

Leefbaarheid:
We verbeteren graag de leefbaarheid van Rijswijk verder. In wijken moet de basis op orde zijn. Dat betekent goed openbaar vervoer en voldoende faciliteiten in de wijken en plekken om elkaar te ontmoeten. Ook dat hangt samen met woningbouw. We bouwen namelijk niet alleen huizen, maar een stad waar mensen goed kunnen leven en recreëren.

Uitbreiding sportfaciliteiten:
Op het gebied van sport zijn er nog talloze kansen. We willen sportpark Elsenburg nog verder uitbouwen met een multifunctionele accommodatie. We willen dat sportpark Hoekpolder groeit en dat er in de Rijswijkse parken meer ruimte komt voor buitensport.

Afvalbeleid:
Het afvalbeleid moet voor inwoners eenvoudig gemaakt worden, want we betalen teveel en de service is slecht. Wij. Rijswijk pleit voor een optimale combinatie van voor- en nascheiding, waarbij we inwoners optimaal faciliteren. Met name GFT vraagt om gescheiden inzamelen. GFT is nat en we betalen per kilo. Elke liter water die we verbranden moet worden betaald.

Inwonerparticipatie
Inwoners mogen al veel vaker meedenken. Wij. Rijswijk wil dat inwoners vaker echt kunnen meebeslissen. Samen maken we Rijswijk! In de afgelopen jaren zagen we dat we complexe problemen beter en meer naar tevredenheid kunnen oplossen als we inwoners vanaf begin af aan meenemen. Dat deden we bijvoorbeeld bij woningbouw, herinrichtingen, of voor het oplossen van het parkeerprobleem in de wijk. Wat Wij. Rijswijk betreft het betrekken van inwoners vaker en beter. 

Deze artikelen heeft u misschien gemist