Rijswijks ‘blikkie’ terug en vooruit (deel 29): Paul Schepman

Paul Schepman is een gerespecteerd journalist en oud-secretaris van de BBR (Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk). Momenteel denkt Paul graag mee met organisaties over hun PR en helpt hen daar ook bij.

Hoe is het afgelopen jaar voor jou verlopen?
Paul: “Het jaar 2023 is voor mij goed verlopen, veel fietstochten gemaakt o.a. langs de Moesel. In Duitsland is het ‘Deutschland treinticket’ €49 per maand, daar heb ik een aantal maanden gebruik van gemaakt en veel Duitse steden bezocht. Van alle bezochte kerstmarkten was Dortmund de meest aantrekkelijke.”


Wat moeten voor jou de highlights worden in 2024?
“Een gezond en mooi 2024, veel grote evenementen, Olympische spelen in Parijs en EK voetbal in Duitsland.”

Vind jij Rijswijk een evenementenstad en hoe zou dat beter kunnen?
“Rijswijk is geen evenementenstad, het Strandwalfestival is prima, vooral de markt voor verenigingen e.d. tussen schouwburg en Stadhuis. Het festival in het Rijswijkse bos is te algemeen, het zou meer op doelgroepen moeten worden afgestemd. Voor de ouderen meer kunst en cultuur, Museum en Schouwburg zijn dan leidend.  Voor de jongeren meer een muziekfestival. Om het ordelijk te laten verlopen met vooraf (gratis) kaart verstrekking, met voorrang voor Rijswijkse jongeren. Voor jonge gezinnen activiteiten in het ‘Huis van de Stad, Trias, bibliotheek e.d.”

Wat vind je aantrekkelijk in Rijswijk?
“Aantrekkelijk in Rijswijk is de markt op zaterdag, het wordt tijd dat in het brede deel van de Herenstraat de auto’s verdwijnen en een leuk verblijfsgebied ontstaat met bijvoorbeeld paviljoens.”

Ben jij een echte Rijswijker en hoe lang al?
“Ik ben geboren en woon mijn hele leven al in Rijswijk en woon op de meest dynamische locatie in Rijswijk bij de Hoornbrug. Mooi uitzicht op de Vliet met vrachtboten en het weekend veel roeiers.”


Jij bent lang verbonden geweest aan de BBR. Hoe kijk jij nu naar Rijswijk als vestigingsplaats?
“Het is jammer dat veel grote bedrijven en organisaties Rijswijk hebben verlaten. Een goeie pr campagne om het imago van de Plaspoelpolder te verbeteren is geen overbodige luxe. Zeker als we een belangrijk deel van de te verwachten 80.000 inwoners een werkplek moeten bieden. De naam Plaspoelpolder hoeven we niet te wijzigen, maar zouden kunnen toevoegen ‘De West-As’. In tegenstelling tot de ontwikkelingen van de enorme hoogbouw in Den Haag, is de laagbouw in Rijswijk een verademing in de regio.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist