Stadmakersfestival op 13 mei in Den Haag

Op vrijdag 13 mei staat Den Haag in het teken van het Stadmakersfestival. Een festival waar Haagse stadmakers, organisaties, ambtenaren en inwoners elkaar ontmoeten. Het festival is de plek om ideeën te delen, samenwerkingen aan te gaan en meer te leren over Samen Stadmaken.

Uit de ruim 30 programmaonderdelen, georganiseerd door stadmakers, ondernemers en ambtenaren, stellen bezoekers hun eigen festivalprogramma samen. Start met een ochtendexcursie in een stadsdeel, lunch in de middag met andere stadmakers, breng een bezoek aan het pop-up Stadmakersloket en volg verschillende inspiratiesessies en workshops.

Wie zijn de stadmakers
Het volledige festivalprogramma wordt mogelijk gemaakt door een groep actieve stadmakers en tientallen stadmakersinitiatieven. Stadmakers zijn initiatiefnemers, betrokken creatieven en sociale ondernemers die zich inzetten voor een gelijkwaardige, leefbare, gelukkige en mooiere stad. Dit doen ze bijvoorbeeld door het opzetten van maatschappelijke initiatieven of door te werken aan maatschappelijk projecten.

Over het Stadmakersfestival
Het Stadmakersfestival is er voor iedereen die zich betrokken voelt bij de ontwikkeling van de stad en de stadmakersbeweging. Stadmakers zijn van grote meerwaarde voor Den Haag. Ze dragen met hun initiatieven en projecten bij aan de levendigheid, duurzaamheid, lokale economie en verbinding in de wijken. Om die reden vieren we tijdens het festival de Haagse Stadmaker!

Wat: Haags Stadmakersfestival
Wanneer: Vrijdag 13 mei van 12.00 tot 18.00 uur
Locatie: Fokker Terminal
Festivalprogramma en aanmelden: www.haagsestadmakers.nl

Deze artikelen heeft u misschien gemist