Danny van Dam (WIJ) : “Coalitieakkoord samenraapsel van tegenovergestelde standpunten”

De nieuwe coalitiepartijen in de Rijswijkse gemeenteraad presenteerden afgelopen week hun coalitieakkoord, maar volgens Danny van Dam, fractievoorzitter van oppositiepartij Wij Rijswijk, hebben de partijen helemaal geen akkoord bereikt.

Van Dam: “Als je het mij vraag echt weer een typisch Rijswijks compromis, zoals we dat in het verleden ook kenden. Eigenlijk hebben deze partijen (BvR, GL, D66, VVD en PvdA, red.) helemaal geen akkoord bereikt. Het is een samenraapsel van afspraken met partijen met totaal tegenovergestelde standpunten. Het lijkt mij overigens onmogelijk dat deze partijen in 2026 de eindstreep gaan halen, want er moeten de komende jaren ook een aantal grote knopen worden doorgehakt voor Rijswijk, zoals het wonen, energie, mobiliteit en verkeer. Daarover staat niets opgenomen in het coalitieakkoord. En dat wordt het met deze partijen nog ingewikkeld. Toen het in 2019 spannend werd, wist de VVD niet hoe snel ze de stekker uit de coalitie moest trekken. We zullen zie hoe dat deze keer gaat”, aldus Van Dam die verder nog zegt het ‘bijzonder’ te vinden dat de er geen ondernemer, vereniging of inwoner om input is gevraagd.

Oorspronkelijk nam ook Wij deel aan de onderhandelingen met betrekking tot een nieuw college om al vroeg plaats te maken voor de PvdA.

Deze artikelen heeft u misschien gemist