Vragen over uw WOZ-waarde?

Eind februari hebben inwoners van Rijswijk een aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen. Heeft u ook een WOZ-waarde ontvangen? Dan heeft u daar wellicht vragen over.

Dalende huizenprijzen, WOZ-waarde waarschijnlijk gestegen
Het klinkt als een tegenstelling. De huizenprijzen zijn flink aan het dalen. Maar de kans is groot dat de WOZ-waarde op uw aanslag gemeentelijke belastingen hoger is dan vorig jaar. Het komt doordat de WOZ-waarde voor dit jaar gebaseerd is op de verkoopcijfers van een jaar eerder. Toen was de woningmarkt nog heel anders dan nu. Een stijging van de WOZ-waarde betekent niet automatisch een even grote stijging van het bedrag dat u betaalt aan OZB (onroerende-zaakbelasting). De hoogte daarvan wordt namelijk mede bepaald door het tarief. Het tarief voor 2023 is lager dan het tarief van 2022.

Vragen over WOZ-waarde van uw woning? Maak een telefonische afspraak
Heeft u vragen over de WOZ-waarde of twijfelt u of de WOZ-waarde klopt? Maak dan niet direct bezwaar, maar maak eerst een telefonische afspraak met een taxateur van de gemeente Rijswijk. Als uit uw informatie blijkt dat de waarde niet juist is dan wordt de waarde door de taxateur aangepast. Dit is gratis en u hoeft dan geen bezwaar te maken.

U kunt een afspraak maken op het moment dat u het beste uitkomt. De taxateur belt u op het afgesproken tijdstip op, legt u uit hoe de WOZ-waarde is bepaald en beantwoordt uw vragen. Het inschakelen van een extern bureau voor het maken van bezwaar is niet nodig.

Maak via de website een afspraak:

  • Ga naar www.rijswijk.nl/afspraaktaxateur;
  • Kies een datum en tijdstip;
  • Vul uw gegevens in en klik na controle op bevestig;
  • U ontvangt een e-mail met een afspraakbevestiging met verdere informatie over uw afspraak.

Telefonisch een afspraak maken
Plant u liever telefonisch een afspraak in? Bel dan naar telefoonnummer 14 070 (optie 4 Rijswijk, dan plannen zij samen met u een afspraak.)

Deze artikelen heeft u misschien gemist