Boulangerie-patisserie Michel binnenkort terug in Rijswijk

Goed nieuws voor alle liefhebbers van de ‘savoir faire’ van boulangerie-patisserie Michel. Binnenkort wordt een nieuwe winkel geopend in het oude centrum van Rijswijk in de Kerklaan 45, tegenover de AH. Dit nieuws zal met blijdschap ontvangen worden door de vele klanten die Michel in de afgelopen jaren bezochten in de zes vestigingen van de winkel in Den Haag, Delft en Wassenaar. Dit is niet de eerste winkel van de specialist in Frans brood en gebak in Rijswijk, tot eind vorig jaar was er nog een pop-up winkel van Michel in de Plaspoelpolder.

De sluiting van deze tijdelijke zaak maakte veel emoties los tot zelfs in de Rijswijkse gemeenteraad waar CU Rijswijk fractievoorzitter Maaike Harmsen tijdens een debat eerst enthousiast vertelde dat zij en haar buurman maar al te graag bij Michel langsgaan, om later door de rest van de gemeenteraad te vernemen dat de zaak inmiddels gesloten was. Maar Harmsen en alle overige liefhebbers van vers Frans brood en taartjes kunnen binnenkort dus terecht in de Kerklaan, dat inmiddels steeds meer op een mini Quartier Latin begint te lijken met op 50 meter afstand van Michel de eveneens Frans getinte bistro Le Petit Chef. Momenteel wordt er druk gewerkt aan de inrichting van het pand aan de Kerklaan, een datum van de opening wordt op de website niet vermeld, anders dan ‘spoedig’.

Michel opende zijn eerste bakkerij-patisserie in 2008 in Den Haag, de ‘boetiek’ in Rijswijk wordt de zevende. Het brood en gebak wordt , meestal door een team van jonge Franse professionals, met de hand gemaakt van biologische meel, gemalen met een molensteen en bereid met een zelfgemaakte zuurdesem. Het is in de kleine café-restaurants ook mogelijk een coffee-to-go te bestellen, ook kan een lunch in Franse stijl worden genuttigd. Met name de croissants zijn populair onder het groeiend aantal Michel liefhebbers.

Deze artikelen heeft u misschien gemist