Optimale dekking laadpalen voor elektrische auto’s in Rijswijk

foto: Pixabay

In Rijswijk is de dekking als het gaat om laadpalen voor elektrische auto’s optimaal. Onze gemeente behoort tot de tien gemeentes in ons land waar minimaal 125 huishoudens wonen die minimaal één openbare laadpaal hebben. Naast Rijswijk hebben ook Voorschoten en Wassenaar een optimale dekking.

In Rijswijk bedraagt het aantal huishoudens die gebruik kunnen malen van een laadpaal 107. Op 1 januari 2022 telde Rijswijk 20585 huishoudens, die de beschikking hebben over 192 publieke laadpalen. De provincie Zuid-Holland heeft de beste dekking als het gaat om laadpalen voor elektrische auto’s.

Het kabinet heeft onlangs aangekondigd 90 miljoen euro extra uit te trekken om de landelijke dekking te verbeteren. Onze regio zal waarschijnlijk weinig van dit geld zien, want in 93 procent van de regio staat er al een openbare laadpaal, zo blijkt uit onderzoek van Omroep West in samenwerking met de NOS en andere regionale omroepen. In Limburg en de noordelijke provincies is vaak maar één laadpaal per 300 of meer huishoudens.

Deze artikelen heeft u misschien gemist