Job Kramer krijgt prestigieuze medaille voor de inzet van de USAR

Rijswijker Job Kramer heeft woensdag namens de USAR, waar hij teamleider in het Turkse Hatay was en in de eerste dagen op zoek gegaan naar overlevenden in de puinhopen na de aardbevingen in Rijswijk, een medaille van grote eer ontvangen.

“Ik heb in Ankara de “Medal of Distinguished Humanitarian Service” in ontvangst mogen nemen. Een teken van dankbaarheid en waardering voor de inzet van USAR.NL na de verwoestende aardbeving in Turkije. Eervol om het team te mogen vertegenwoordigen.

Wachtend op de vlucht terug naar huis, dacht ik terug aan vroeger: Wat wilde ik later worden als ik groot ben?

Had altijd interesse in Defensie, vooral vanwege de beelden die ik zag bij de overstromingen in 1995 en de inzet na natuurrampen in o.a. Afrika. Zandzakken vullen, voedselpaketten droppen, evacuaties. Destijds vond ik dat zelf onvoldoende grond om bij een militaire organisatie te solliciteren.

Nu jaren later, via allerlei stappen in de wereld van brandweerzorg en crisisbeheersing ben ik met het Nederlands USAR team in Hatay geweest. Een team waarin de krachten van de civiele hulpdiensten en Defensie zijn gebundeld. De aarde in Hatay trilde; de hele wereld bewoog om te helpen.

Het was een voorrecht om leiding te mogen geven aan het team in deze moeilijke omstandigheden. Een intense ervaring waarin teamgeest, vakmanschap en leiderschap centraal stonden. Ben trots op onze teamprestatie. Wie een leven redt, redt de mensheid, aldus een Turks gezegde.

Ben nog steeds niet groot, maar later is al lang begonnen.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist