Belangrijke zeges voor Vredenburch en RVC Celeritas in strijd om deelname nacompetitie

Bij de zaterdag amateurs maken twee Rijswijkse clubs nog kans op deelname aan de nacompetitie, RVC Celeritas en Vredenburch. Beide teams deden in deze strijd goede zaken door met overtuigende cijfers van hun tegenstrevers te winnen.

Vredenburch-VCS 4-0

In de vierde klasse C boekte Vredenburch een belangrijke overwinning, 4-0, tegen VCS. Door deze overwinning zijn de Rijswijkers nog steeds serieuze kanshebbers voor een plaat is de nacompetitie voor promotie. De ploeg van hoofdtrainer Remco Torken staat momenteel vijfde en had zaterdag totaal geen moeite met VCS, dat ook niet meer is wat het geweest was. Auteurs van de doelpunten waren Jordy van Wanrooij, Kevin van Leeuwen, Rico Deekman en Erwin Kruijt. Door deze zege heeft Vredenburch de leiding in de derde periode, maar de spannende race is nog niet gelopen.

RVC Celeritas – Moerkapelle 5-1

Een dominerende thuisploeg wist voor de rust drie maal het net te vinden. Doelpuntenmachine Jergo Leijdekkers deed dat één keer, Abdoella Tajdirti 2x. In een zeer sportieve wedstrijd met een goed leidende scheidsrechter, dat mag ook wel eens gezegd worden, scoorde Vially Serbony in de tweede speelperiode twee maal, waarvan 1x vanaf 11 meter. Ook Celeritas maakt nog kans op deelname aan de nacompetitie, maar dan moet er zaterdag in Wassenaar wel gewonnen worden van Graaf Willem II VAC. En dat kan wel eens problematisch worden, want ‘de Graven’ willen deze wedstrijd hoe dan ook winnen, want in dat geval zijn ze onbereikbaar voor naaste concurrent IJVV de Zwervers en kan, na 56 jaar, de kampioensvlag op de Roggewoning worden gehesen. Hoe dan ook is Celeritas bezig aan een mooie serie met vijf maal winst in de laatste vijf duels.Semper Altius – GDA 2-1

Het reeds gedegradeerde Semper Altius speelt de laatste duels voor des keizers baard en is momenteel aan het doorselecteren voor het volgend seizoen in de kelder van het amateurvoetbal, de vijfde klasse. Toch werd zaterdag nog bijna een zege geboekt tegen GDA, dat uiteindelijk toch met 1-2 aan het langste eind trok. Het Rijswijkse doelpunt kwam van de voet van Justin Wenkenbach.


sv Madestein – Te Werve  0-4

In de slechtste wedstrijd van het seizoen won Te Werve in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse toch overtuigend van hekkensluiter Madestein met 4-0. Souhail El Bojaddai opende de score voor de troepen van Huib van Oostrom Soede. Faisal Aamazia (2x) en Wasim Oufrighe volgden zijn voorbeeld.

Deze artikelen heeft u misschien gemist