Geslaagde opening Strandwalfestival in tropische sferen

In tropische sferen is vrijdagmiddag de veertiende editie van het Strandwalfestival geopend. Met een extra watertappunt voor de oververhitte Rijswijkers in de nabijheid opende burgemeester Huri Sahin het festival waar ze veel van gehoord had maar in haar negen maanden durende burgemeesterschap logischerwijs nog geen bezoek aan had gebracht.


Entertainer Jeroen Smits praatte het programma op de vrijdag aan elkaar. Er was genoeg te zien en te doen op het festivalterrein bij de Naald in het Rijswijkse Bos. Om 17.00 uur kwam het festival wat aarzelend op gang bij het optreden van Plus Support Act op het PLUS Jongenotter podium. Nog niet veel toeschouwers waren aanwezig. Waar het wel druk was, was in de Sir Winston Lounge waar een reunie plaatsvond van de Musicalgroep Nieuwe Kerk Rijswijk, de zesde klas van de Titus Brandsma school uit 1984 en, met maar liefst 200 liefhebbers, de oud-leden van de inmiddels opgeheven voetbalclub RVV Rijswijk.

The Clarks
De middag werd geopend door de Rijswijkse CindyBoy DJ waarna Plus Support Act de muziekoptredens opende. Het was nu de beurt aan The Clarks, de geweldig populaire Haagse coverband. De mannen kregen vooral het hele festivalterrein bij het zingen van Golden Earring classics, waarbij Radar Love voor een mooie apotheose zorgde.

Draaimolen
Inmiddels waren de bezoekers dorstig en hongerig tegelijk waardoor onder meer de Rijswijkse horecaondernemers Michel Schot (De Wits) en Ton Voets (Ton’s restaurant en muziekcafe) met hun personeel overuren draaiden. Ook werd er veel ijs, friet en de Spaanse topper churros verkocht. De kinderen vermaakten zich intussen urenlang in de spectaculaire draaimolen.

Abba Classics
Het avondprogramma begon met (speciaal uit het Italiaanse ingevlogen, aldus presentator Jeroen) DJ Prosciutto die het publiek lekker los kreeg op de deuntjes uit de 80’s en 90’s. Vervolgens was het aan de twee meiden van A*Fever die ervoor zorgden dat de Abba classics het festivalterrein vulden en het publiek, van jong tot oud, liet zien hoe populair het Zweedse kwartet nog steeds is.

2 Brothers on the 4th Floor
De sluiter van de avond was 2 Brothers on the 4th Floor. Opvallend was dat het tweetal ongelooflijk veel wereldhits had vertolkt, maar dat ook de jongste jeugd de nummers letterlijk mee kond zingen. Evenveel jongens en meiden die op het toppunt van het muzikale duo niet eens geboren waren. De hits schalden de Rijswijkse openlucht in. Tenslotte zorgde DJ Prosciutto voor een mooi slotakkoord in de kleine uurtjes van de zaterdagochtend.Heel veel andere foto’s zijn te vinden op www.facebook.com/inrijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist