Tong Tong Fair in 2024 eenmalig terug naar oorspronkelijke datum in mei

Foto: Arenda Oomen

Volgend jaar vindt de 64e Tong Tong Fair plaats op de oorspronkelijk datum, namelijk van vrijdag 24 mei tot en met zondag 2 juni, De locatie is het Malieveld in Den Haag.

Oorspronkelijke datum

Sinds 1959 vond de Tong Tong Fair altijd plaats in de maand mei (voorheen onder de namen Pasar Malam Tong-Tong en Pasar Malam Besar). Maar na afgelastingen in 2020 en 2021 vanwege de corona, moest de Tong Tong Fair vorig jaar voor het eerst uitwijken naar het eind van de zomer. Popconcerten op het Malieveld kregen van de gemeente Den Haag in de maand mei de voorkeur boven de Tong Tong Fair.

Popconcerten

Lees hier het artikel van deze site, waarin staat waarom de organisatie van de Tong Tong Fair graag wil terugkeren naar de oorspronkelijke maand mei. En waarom de gemeente dan liever popconcerten op het Malieveld ziet.

Omdat er in mei 2024 geen popconcert op de kalender staat, is er eenmalig plaats voor de Tong Tong Fair.

Programmering 64e editie

Nieuws over de programmering van de 64e editie volgt in het nieuwe jaar. De nieuwsbrief geeft een seintje als het programma bekend is en de kaartverkoop begint. Abonneren op de nieuwsbrief kan hier.

Datum en locatie 2025

Voor een plek in mei 2025 en daarna gaan de besprekingen door. Het streven is de datum en de locatie voor 2025 op de 64e Tong Tong Fair bekend te maken.

De Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair op het Malieveld in Den Haag is de grootste Indische happening van de wereld, waar Oost en West elkaar ontmoeten in een sfeer van vriendschap, gastvrijheid en inspiratie. Voor de een is het een feel good-event dat voelt als een mini-vakantie naar Zuidoost-Azië & de Pacific (maar zonder de jetlag), voor de ander een festival waar theatermakers, kunstenaars, dansers, musici, ontwerpers, fotografen, schrijvers en wetenschappers met de ogen van nu de Indische cultuur en koloniale geschiedenis onderzoeken. Lees hier meer over de achtergronden van dit evenement.

Deze artikelen heeft u misschien gemist