‘Blikkie’ terug en vooruit (deel 7): Mike van der Kraan

Mike van der Kraan is inmiddels vijf jaar in dienst bij Sportief Besteed Groep. Bekend om het opzetten van de Banentour en is hij inmiddels betrokken bij Expeditie Rijswijk en het begeleiden van de Kinderrechtenambassadeurs. Hij is ook één van de ‘gezichten’ van het Strandwalfestival.

Wat zijn de hoogte- en dieptepunten van 2023?
Mike: “Hoogtepunten voor mij persoonlijk zijn het Strandwalfestival, The Hunt en wederom een succesvol jaar met de Kinderrechtenambassadeurs in Rijswijk.

Dieptepunten zijn toch wel de verschrikkelijke dingen die er op dit moment gebeuren in de wereld. Van hetgeen zich afspeelt in de Gazastrook of Oekraïne tot de lokale familiedrama’s die er ook geweest zijn in Rijswijk.”

Wat was het mooiste evenement/gebeurtenis in Rijswijk in 2023?
Het mooiste evenement was voor mij het Strandwalfestival. Zoveel mensen uit Rijswijk die samen komen en genieten van de onderdelen die er te doen waren en de toffe artiesten die hebben opgetreden. Daarnaast was het weer uiteraard ook schitterend dat weekend wat bijdraagt aan een top evenement.”

Wat wil je graag anders zien in 2024 in Rijswijk en op privégebied?
“In Rijswijk zou ik graag willen zien dat steeds meer partners elkaar vinden om de samenwerking aan te gaan wat ten goede gaat komen aan de Rijswijkse inwoners. Daar is nog een hoop winst te behalen in mijn beleving. Op privégebied wil ik graag andere taken oppakken in mijn werk dan ik de afgelopen jaren heb gedaan. Daar zijn we nu hard mee bezig om dat te bewerkstelligen.”

Met welk idee wil je nog steeds iets doen in 2024?
“Om voor een goed doel een super grote actie op te zetten waar heel Rijswijk aan mee doet. Hoe, wat, waar geen idee. Gaan we nog over brainstormen haha!”

Ook zo veel op social media gezeten in 2023? Gaat dat veranderen in het nieuwe jaar?
Ik zal mijn schermtijd maar niet delen. Nee ik denk niet dat dit in 2024 zal veranderen. Daardoor blijf je toch op de hoogte wat er speelt in de wereld en in Rijswijk. Daarnaast is het ook een stukje ontspanning voor mij. Dus zie nog geen reden om ermee te stoppen.”

Wat was je grootste verrassing in het afgelopen jaar?
“Mijn grootste verrassing dit jaar was de uitnodiging van Burgemeester Huri Sahin om mee te gaan naar de Zuid-Holland conferentie van Commissaris van de Koning Jaap Smit. De Burgemeesters waren gevraagd om een jongvolwassenen mee te nemen om het nieuwe verhaal van de nieuwe generatie te kunnen vertegenwoordigen. Dat was een unieke ervaring om mee te maken en zeer eervol om voor gevraagd te worden.”

Wat was jouw beste gesprek met iemand in het afgelopen jaar?
Oeh daar durf ik niet een eenduidig antwoord op te geven. Dat moet mijn vriendin of een van mijn goede collega’s zijn geweest. Dat zijn toch de mensen die ik het meeste spreek in mijn leven waarbij het over van alles en nog wat kan gaan. Daarbij kunnen de gesprekken gaan van werkinhoudelijk, tot de politiek tot hoe je gezond leeft, maar ook moet er uiteraard veel gelachen worden. Dat maakt het leven leuk!”

Voor wie heb jij bewondering?
Ik heb bewondering voor iedereen in Rijswijk die iets doet voor een doelgroep die het wat moeilijker heeft. Hierbij kun je denken aan jongerencoaches met “lastige” jongeren, medewerkers die werken met mensen met een beperking, ouderenzorg of de vrijwilligers van de voedselbank.

Die beroepen zijn zo waardevol voor de verschillende doelgroepen en kunnen echt het verschil maken.

Waar kijk je naar uit in 2024?
“Ik kijk uit naar ons nieuwe pand die we met Sportief Besteed Groep krijgen in Rijswijk. Daar zullen we nieuwe energie van krijgen om nog meer Rijswijkse inwoners in beweging te krijgen op welke manier dan ook.”

In 2024 wordt de 60.000e inwoner van Rijswijk ingeschreven. We gaan naar 80.000 inwoners. Wat zijn je gedachten daarover?
Dat wordt zeker een uitdaging waarbij er vooral goed nagedacht moet worden over de problemen rondom verkeer en filevorming die dat met zich mee zal brengen. Daarnaast moeten de huizen zo gebouwd worden dat het voor iedereen fijn is om te wonen zonder dat dit een opgekropt gevoel geeft.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist