Huib van Oostrom Soede: “Een club waar je zo lang bij hebt gezeten, verlaat je niet zomaar.”

foto: Talpa

Het eerste elftal van voetbalclub Te Werve heeft zich per direct teruggetrokken uit de competitie.  De Rijswijkers kwamen uit in de Vierde Klasse van de KNVB waar het door grote personele problemen iedere week weer voor een opgave stond om een compleet elftal op de been te brengen. InRijswijk sprak met trainer Huib van Oostrom Soede over het hoe en waarom van deze drastische stap.

Al lang gingen er geruchten over een overstap van Huib van Oostrom Soede naar RVC Celeritas. “Daar is tot op het laatste moment niets over beslist”, vertelt Huib van Oostrom Soede. “Ik wilde het seizoen afmaken bij Te Werve want een club waar je zo lang bij hebt gezeten, verlaat je niet zomaar.”

Onbegrijpelijk
“Ik moet nu tot de pijnlijke conclusie komen,” vervolgt de Rijswijkse trainer die bij Te Werve enkele grote successen kende en met groot plezier terugkijkt op bijvoorbeeld de bekerontmoeting met Ajax. “dat we eerder al hadden moeten stoppen met het eerste elftal. Maar dat doe je niet zo maar. Het ging steeds moeizamer om de spelers te motiveren. In mijn ogen is dat onbegrijpelijk. Ik heb heel vaak met zo’n zes spelers op de training gestaan. En dat waren altijd dezelfde. De rest ging er vanuit dat ze toch wel zouden spelen, omdat de spoeling dun was.”


Keeper
Het kwam zelfs een keer voor dat Van Oostrom Soede met zijn staf op een training alleen de keeper op de training zag. “Ik denk dat we als vereniging en als staf altijd voor de spelers hebben klaar gestaan en dan flikken ze ons dit. Daarom stoppen we ook en heeft het bestuur besloten om het eerste elftal terug te trekken. Ik heb de spelers daarvoor verschillende malen gewaarschuwd. Niet trainen, altijd te laat komen bij wedstrijden en geen contributie betalen. Voor ons was het gewoon klaar. We voelden ons behoorlijk in de steek gelaten.”

Voor de spelers van het eerste elftal is er dit seizoen ook geen mogelijkheid om elders in actie te komen. Huib: ”De club stopt er aan het einde van het seizoen mee, maar het tweede elftal gaat wel de tweede seizoenshelft afmaken. Dat is ook de reden dat de spelers geen overschrijving naar een andere club kunnen aanvragen.”


Ahmead
Voor Van Oostrom Soede en zijn technische staf, is het dus einde verhaal van het ‘boek’ Te Werve. “Ik werd door de mensen van RVC Celeritas (komt in dezelfde klasse uit als Te Werve-red) gevraagd of ik de huidige trainer, Yasir Ahmead, kon helpen voor de rest van het seizoen. Dat kwam snel rond toen we besloten hadden te stoppen met Te Werve. Ik neem mijn mensen die in de staf zaten bij Te Werve, mee. We zijn in een warm bad terecht gekomen. Ik ben er van overtuigd dat we niet gaan degraderen. En daar gaan we samen met de technische staf alles aan doen.”

RVC Celeritas speelt zaterdag om 14.30 uur een uitduel bij VDL in Maassluis.

Deze artikelen heeft u misschien gemist