Proactief uitbreiden parkeerregulering in Rijswijk vanwege waterbedeffect vanuit Den Haag


In een collegeflits heeft het Rijswijks B&W bekend gemaakt dat in Rijswijk in de aangrenzende wijken van Den Haag er langer betaald geparkeerd moet worden.

De flits luidt: “In de gemeente Den Haag wordt in het voorjaar betaald parkeren ingevoerd en uitgebreid, langs de grens met Rijswijk. Toen ditzelfde in het verleden gebeurde, leverde dat een waterbedeffect op: mensen gingen op zoek naar een gratis parkeerplek in Rijswijk, wat zeer grote overlast en maatschappelijke onrust opleverde voor de bewoners in die gebieden.

Om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt, stelt het college van B&W de gemeenteraad voor om ook in Rijswijk, in de aangrenzende gebieden, de tijden uit te breiden waarop er betaald moet worden om op straat te parkeren. Er is al betaald parkeren in de avond en de prijs van de bewonersvergunning blijft hetzelfde. Voor bewoners verandert er wat dat betreft dus niets, maar zij zullen geen overlast uit Den Haag ervaren.

Er zal waarschijnlijk overlap zijn tussen het moment waarop in Den Haag de parkeerregulering wordt ingevoerd en het moment waarop dat in Rijswijk gebeurt. Om deze overlastperiode zo kort mogelijk te houden vraagt het college de raad proactief te handelen”, aldus het Rijswijks college.

Deze artikelen heeft u misschien gemist