Bestuur Strandwalfestival wil meerjarige subsidie

Het grotendeels nieuwe bestuur van het Strandwalfestival wil een meerjarige subsidie van de gemeente ontvangen. Daartoe heeft Perry Telle, de nieuwe voorzitter van het Strandwalfestival, dinsdag in het Forum Samenleving opgeroepen.

Elk jaar moest het bestuur van het Strandwalfestival tot het begin van het jaar wachten totdat de subsidie voor hetzelfde jaar werd toegekend. “We kunnen door een meerjarige subsidie sneller handelen bij het inzetten van artiesten, beveiliging en de inzet van foodtrucks. Nu staan we achter in de rij en daardoor worden de prijzen hoger. Het meerjarig boeken van bovenstaande zorgt er ook voor dat het goedkoper kan.”

Subsidie
Desondanks was Telle blij dat de subsidie van de editie van het Strandwalfestival van dit jaar weer was toegekend. “We hebben het budget met €80.000,– verlaagd en denken desondanks daar een mooie, kleinschalige en uitdagende editie van het Strandwalfestival voor te kunnen organiseren. Maar we vragen de gemeente wel met een meerjarige subsidie te komen. Er zijn nu vier bestuursleden gestopt en zij gaven aan de afgelopen jaren moe te zijn geworden om ieder jaar weer te leuren voor de subsidie en als die kwam, was het altijd erg laat. Er is nu een evenementenbudget, dus wat let u?”

Perry Telle, de nieuwe bestuursvoorzitter van het Strandwalfestival

De komende editie van het Strandwalfestival is op 13 en 14 september.  

Deze artikelen heeft u misschien gemist