Merel van Rooy presenteert haar boek ‘De Boetefabriek’

videostill

De Rijswijkse Merel van Rooy heeft dinsdag haar boek ‘De Boetefabriek’ gepresenteerd.
Politiek econoom Merel van Rooy onderzocht de wereld achter de verkeersboetes in haar boek “De Boetefabriek”. Door het incasso systeem zijn vele honderdduizenden mensen in zware financiële problemen gekomen, en soms zelfs in de gevangenis gezet.

Het boek ligt ook in de Brunawinkel in de Herenstraat.


Bruna: “Wij omarmen lokale auteurs en zeker als ze om de hoek van onze winkel wonen! In dit boek reconstrueert Merel van Rooy hoe de verkeersboetewet Mulder vanaf de invoering in de jaren negentig langzamerhand ontspoorde in een systeem waarin over de jaren honderdduizenden burgers onder de voet zijn gelopen. Tienduizenden van hen zijn onterecht in de gevangenis beland!

Een interview met Merel over haar boek bij OP1: Op1 | NPO Start  vanaf 23.18.

Deze artikelen heeft u misschien gemist