Zondag 21 april open dag Natuurtuin Wilhelminapark

Op zondag 21 april is het weer open dag in Natuurtuin Wilhelminapark.

Iedereen is tussen 13:00 – 16:30 uur van harte welkom. Neem vooral uw kinderen mee om samen te genieten van dit uniek stukje natuur. Toegang is gratis.

Zaadbollen

Omdat het voorjaar is kunnen de kinderen zaadbollen maken. Die zaadbollen kunnen de kinderen op het akkertje uitgooien of mee naar huis nemen.

Programma

Vanaf 13.30 uur is er een programma met:

  • het laatste nieuws over de Natuurtuin
  • een interessante lezing van Wemke van der Meij van IVN
  • rondleidingen met een IVN-Natuurgids of met vrijwilligers over het onderhoud

De rondleidingen gaan ook langs de bijenstal met de speciale demonstratiekast. Hier is te zien hoe bijen op een natuurlijke manier honingraten maken. De vrijwilligers geven uitleg en kunnen uw vragen beantwoorden.

Over de Natuurtuin

De Natuurtuin is dé plek waar mensen in contact kunnen komen met de natuur. Als het educatieve groene hart van het Wilhelminapark vormt de tuin een plek waar je veel kan leren over de natuur. Als leefgebied van onszelf en vele andere dieren!

In de tuin zijn verschillende landschappen en leefmilieus aangelegd die in het Zuid-Hollands landschap voorkomen. U vindt er een aantal heemkundige parels, zoals een dijk, een akkertje, grienden en rietlanden. En ook aan planten en bloemen is er het gehele jaar door genoeg te ontdekken. Zo vormt de tuin het leefgebied van een bonte mengeling aan vogels, vissen, amfibieën en insecten.

In het kader van natuur- en milieueducatie vinden er het hele jaar door ook verschillende leerzame activiteiten plaats. Niet alleen komen de biodiversiteit als de ecologische samenhang hier aan bod; deze worden ook samen met de bezoekers vergroot.

Wilt u meer weten over de Natuurtuin, klik dan hier.

De Natuurtuin vindt u aan het Hazepad 5 in het Wilhelminapark.

Deze artikelen heeft u misschien gemist