Avalex gaat afvalcontainers in Rijswijk keuren en reinigen

(Foto: website Avalex)

Volgende week start Avalex met het keuren en reinigen van de boven- en ondergrondse afvalcontainers in Rijswijk.

Nieuw 5G-systeem voor paslezers

Avalex vervangt ook het verouderde 2G-systeem waarop de paslezers werken door een nieuw systeem dat ondersteuning heeft voor 5G. Hierdoor kunnen de containers langer van locatie zijn dan gebruikelijk.

De werkzaamheden zullen rond de bouwvak afgerond zijn.

Opgehaald

Tijdens de keurings- en reinigingsronde haalt Avalex de containers op en brengt ze naar een aparte locatie. Hier worden de containers schoongemaakt, gecontroleerd en indien nodig gerepareerd.

Op sommige plekken plaatst Avalex tijdelijk een vervangende container, zodat de bewoners hun afval kwijt kunnen. Deze tijdelijke container staat daar een paar uur. Als een tijdelijke container er langer staat, dan is de oorspronkelijke container afgekeurd; er komt dan een nieuwe container. Of Avalex heeft meer tijd nodig om de oude container te herstellen.

Over Avalex

Avalex is op 2 april 2001 als gemeenschappelijke regeling opgericht door de gemeenten Leidschendam, Voorburg en Rijswijk vanuit de behoefte om de kracht van het collectief te benutten met schaalvergroting. In de loop van de jaren zijn ook de gemeenten Pijnacker-Nootdorp (2004), Wassenaar (2006), Delft (2007) en Midden-Delfland (2010) aangesloten.

De kerntaak van Avalex is het inzamelen en (laten) verwerken van huishoudelijk afval en grondstoffen in opdracht van deze gemeenten.

Meer weten over Avalex? Klik dan hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist