Politie houdt tiener aan voor bellen op de fiets; fiets blijkt gestolen

(Foto ter illustratie)

Een 15-jarige jongen raakte van de regen in de drup toen hij op maandag al bellend over het Rijswijkse Julialaantje fietste op een elektrische fiets.

Een telefoon vasthouden op de fiets is al sinds 2019 verboden. Agenten zagen de jongen rijden en hielden hem staande om hem een bekeuring te geven.

Geen sleutel

Het viel op dat de elektrische fiets er redelijk nieuw uit zag, maar dat er geen sleutel in het slot zat. Toen de agenten hiernaar vroegen, gaf de jongen aan dat hij de fiets van een vriend had gekregen. Helaas bleek de jongen aan acuut geheugenverlies te lijden, want de naam van deze vriend wist hij niet meer. Ook was hij vergeten wanneer hij de fiets had gekregen.

Gestolen

De fiets stond niet als gestolen gesignaleerd dus besloten de agenten de fietsenwinkel te bellen die met een sticker op het spatbord stond. Deze fietsenwinkel wist aan de hand van het framenummer de gegevens van de eigenaar te geven. Toen de agenten de eigenaar belden, bleek dat de fiets de avond ervoor gestolen was in Scheveningen. De eigenaar moest hiervan nog aangifte doen.

De jongen werd aangehouden en de fiets weer herenigd met de eigenaar.

Bron: Politie Basisteam Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist