Al negentien weggeefkastjes in Rijswijk

Welzijn Rijswijk heeft inmiddels negentien weggeefkastjes geplaatst in Rijswijk (klik hier voor de locaties). Daarvan zijn er tien mede mogelijk gemaakt door het Rijswijks bedrijfsleven.

Weggeefkastje

In een weggeefkastje kun je spullen delen die je zelf niet meer nodig hebt. Denk hierbij aan houdbare voedingsmiddelen, speelgoed of huishoudelijke artikelen. Iemand anders kan er dan gebruik van maken.

Wat levert het op?

De weggeefkastjes dragen bij aan een betere leefbaarheid van een buurt. Inwoners kunnen via het kastje andere buurtgenoten helpen. Daarnaast draagt het kastje bij aan armoedepreventie en voorkomt het kastje dat producten onnodig in de prullenbak belanden.

Succesverhalen

Welzijn Rijswijk deelt op haar website een aantal succesverhalen.

  • De bewoners van complex Schaepzigt verzamelen met elkaar spaarzegels voor een boodschappenpakket van Plus Jongenotter. De producten uit het pakket worden in het weggeefkastje geplaatst.
  • In de Hoekpolder en aan de Joseph Israëlslaan worden zoveel spullen gedoneerd dat ze lang niet altijd in het kastje passen. Een actieve bewoner houdt de voorraad bij.
  • Alle kastjes zijn ‘geadopteerd’ door bewoners, die het kastje in de gaten houden en hun buurt betrekken bij het kastje.

Meer weten?

Wil je meer weten over de weggeefkastjes? Neem dat contact op met wijkwerker Jermain de Bies via jermain.debies@welzijn-rijswijk.nl.

Deze artikelen heeft u misschien gemist