Beter voor Rijswijks standpunt over AZC en Oekraïense vluchtelingen

De fractie Beter voor Rijswijk die net als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen de grootste werd in Rijswijk legt op de social media uit wat hun standpunt is over het AZC in relatie tot de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

“Het AZC onder de vlag van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) gaat 1 juni a.s. dicht. Dat hebben de partijen PvdA, GL, VVD, CDA, D66, WIJ, GBR en OR besloten. Een half jaar langer dan eerder was afgesproken met de gemeenteraad.
Ook is door alle partijen, dus ook BVR besloten opvang te regelen voor vluchtelingen uit Oekraïne, maar niet onder de vlag van COA.

Rijswijk heeft inmiddels 100 personen uit Oekraïne opgevangen. Verder wordt ook De Broodfabriek ingezet voor de intake. Rijswijk vangt daarnaast ieder jaar vele tientallen statushouders op en stelt geen blokkade op voor gezinsherenigers.

Als het aan BVR ligt kan de AZC na 1 juni a.s. door het Rode Kruis of door een andere organisatie worden gebruikt voor de opvang van gevluchte mensen uit Oekraïne.

Het COA heeft meerdere keren afspraken geschonden. BVR ziet het COA niet meer als betrouwbare speler op deze markt die door het falend asielbeleid ook zelf achter de feiten aanliep. Hulp aan Oekraïne natuurlijk, maar graag via een organisatie die dat aankan, zoals het Rode Kruis.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist