Denk mee over de toekomst van de landgoederenzone

Onlangs is Rijswijk gekozen tot groenste stad van Nederland en dat is niet voor niets. Midden in onze stad ligt de Landgoederenzone. Een bijzonder gebied met ruim 200 hectare aan historische parken en gebouwen, archeologische vindplaatsen en natuur. Dit gebied is van grote waarde voor onze stad. Om de Landgoederenzone nog mooier en beter te maken, investeert de gemeente Rijswijk de komende jaren in de Landgoederenzone; in de natuur, in de cultuurhistorie en in de toegankelijkheid.

Wat gaat er gebeuren?
Vanuit de gemeente is er geld beschikbaar om de Landgoederenzone nog mooier te maken. Hoe precies? Dat wil de gemeente graag samen met bewoners en ondernemers van Rijswijk onderzoeken. Tenslotte bent u de “expert” die dagelijks in de gebieden, wandelt, fietst sport en de hond uitlaat. Niet alle verbeteringen kunnen in een keer worden gedaan. Er wordt daarom gestart met de aanpak van de gebieden Den Burgh, Rijswijkse Bos en Te Werve tot aan de Huis Te Landelaan. Tot 23 april 2022 is het mogelijk om online op de het platform Samen Rijswijk of via onderstaande QR-code een reactie te geven over wat u belangrijk vindt voor de toekomst van de Landgoederenzone.

Planning
Nadat de reacties zijn ontvangen en de gemeente heeft gesproken met diverse belangengroepen, verenigingen en andere betrokken organisaties in Rijswijk en omgeving, wordt er een eerste uitvoeringsprogramma opgesteld. De gemeente Rijswijk verwacht het eerste uitvoeringsprogramma voor de zomer te presenteren.

Meer weten? Vragen?

Voor meer informatie of vragen over de aanpak van de Landgoederenzone? Neem contact opnemen met: Lennert Langerak Projectleider l.langerak@rijswijk.nl

Wilt u een kijkje nemen op het platform of ook meepraten over ander plannen en projecten de buurt of in de stad? Ga naar https://Samen.Rijswijk.nl/

Foto: Landgoederenzone De Naald van Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist