Stichting Hoteloverleg Rijswijk wil ‘meer’ met Rijswijk

Wethouder Werner van Damme (links) krijgt uit handen van Menno Noordenbos, bestuurslid van Stichting Hoteloverleg en hotelmanager van Best Western Plus Grand Winston, het manifest overhandigd.

‘Rijswijk meer dan 1 nacht’. De tekst op de petitfourtjes gaf het al weer, maar ook de zanger/snelschrijver die de bijeenkomst opende, wist het beeldend te treffen. Rijswijk wil ook een verblijfplaats voor toeristen worden. Niet direct een toeristische trekpleister, maar de folder met de toepasselijke naam “De Heerlijkheid Rijswijk”, gaf wel de ambitie aan die de Stichting Hoteloverleg Rijswijk heeft.

De Stichting had de pers zaterdagochtend uitgenodigd om hen deelgenoot te maken van de plannen die er liggen en van de partners die deelnemen aan de “Rijswijkse hotellerie”. Maar liefst tien partners (Gemeente Rijswijk, winkelcentrum Oud Rijswijk, Bogaard stadscentrum, de Rijswijkse schouwburg, Hotel brasserie Hoevevoorde, Bastion Hotels, Best Western Plus Grand Winston. Museum Rijswijk, restaurant hotel & Spa Savarin en Oude Bakkerij Bed & Breakfast) maken deel uit van dut nieuwe initiatief.


‘Rijswijk meer dan 1 nacht’ was ingegeven door de geschiedenis van Rijswijk. Met haar buitengebieden was Rijswijk een nachtverblijf voor de mensen met trekschuit en postkoets in de 17e eeuw. Zij vertrokken van Delft naar Den Haag om in Rijswijk de geneugten van de hotellerie en gastronomie te ondervinden. Maar Rijswijk wil nu meer dan dat. Het ligt ingeklemd tussen toeristentrekkers Delft en Den Haag, maar heeft veel te bieden behalve de eerder genoemde partners. Wandel- en fietsroutes, de Vliet en landgoederen, de Sterrenwacht en De Naald. Het staat allemaal vermeld in de folder die werd uitgereikt.

“Een mooi initiatief”, legt wethouder Werner van Damme uit. “Het is fijn dat we na corona weer de koppen bij elkaar hebben gestoken om Rijswijk beter te positioneren. Dat allemaal in een regionaal perspectief met steden als Delft en Den Haag in de nabijheid. Binnen tien minuten zit je op het Binnenhof en ook in Delft centrum, waarom zou je dan niet een midweek of een lang weekend in Rijswijk kunnen verblijven?”

Deze artikelen heeft u misschien gemist